ΠΑΙΔΕΙΑ

Παυλάκης: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, αλλιώς μαθήματα στο προαύλιο

Παυλάκης: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, αλλιώς μαθήματα στο προαύλιο

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς πλησιάζει και οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τον τρόπο λειτουργίας τους εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, κ. Γιώργος Παυλάκης τόνισε, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, πως τη μετάλλαξη Δέλτα που επικρατεί και στη χώρα μας θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ως μια καινούρια επιδημία παρά σαν συνέχεια των προηγούμενων, λόγω της τεράστιας διαφοράς της μεταδοτικότητας. Έκανε δε, την πρόβλεψη ότι το επόμενο κύμα θα «χτυπήσει» γρήγορα, εξαιτίας του ανοίγματος των σχολείων, της επιστροφής στην εργασία και της επιδείνωσης του καιρού. Εκτίμησε επίσης ότι θα καταγραφεί νέο ρεκόρ κρουσμάτων, γύρω στα 4.000.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε πως ο γενικός εμβολιασμός και των παιδιών είναι η πιο σημαντική λύση μακροπρόθεσμα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σημειώνοντας ότι θα πρέπει συνεργεία να πάνε στα σχολεία προκειμένου να εμβολιάσουν τα παιδιά. Μάλιστα, επισήμανε ότι θα πρέπει κάποια στιγμή ο εμβολιασμός να γίνει αναγκαστικός για όλο τον κόσμο.

Ανέφερε επίσης πως το Lockdown εξακολουθεί να είναι ένα χρήσιμο όπλο, ενώ πρότεινε τα σχολεία να μην ανοίξουν αυτή τη Δευτέρα. «Η πιο έξυπνη πολιτική θα ήταν να γίνει τεράστια προσπάθεια να πέσουν τα κρούσματα ακόμα και με lockdown. Μια ακόμα λύση θα ήταν να μην αρχίσουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνεται το μάθημα έξω, να μην μπουν τα παιδιά στις τάξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Nέα μέτρα: Αλλάζουν όλα από 13 Σεπτεμβρίου - Νέα πραγματικότητα για ανεμβολίαστους

Ο απρόβλεπτος ανασχηματισμός, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και τα «ρέστα» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Υπόθεση Σεμέδο-Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: «Ανοίγουν» κινητά μετά τις καταγγελίες της μητέρας της 17χρονης