ΠΑΙΔΕΙΑ

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Σπουδές υπεροχής στα Ναυτιλιακά

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Σπουδές υπεροχής στα Ναυτιλιακά

Ηγείται και πρωτοπορεί 30 χρόνια στην καρδιά του Πειραιά. 

Κατέχοντας ηγετική θέση στα ναυτιλιακά επαγγέλματα, με πρωτιές και βραβεύσεις των σπουδαστών του, αλλά και με διακρίσεις τους κατά την πρακτική τους άσκηση σε ναυτιλιακές εταιρείες, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά αποτελεί τη μεγαλύτερη «δύναμη» στις Σπουδές Ναυτιλιακών!

Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ γίνεσαι περιζήτητος επαγγελματίας σε έναν από τους πλέον νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, σπουδάζοντας στην ειδικότητα:

- Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα της Ναυτιλίας.

Ναυτιλιακά Συνέδρια, Βραβείο Καινοτομίας & Αποκλειστική Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ναυτιλιακή Εβδομάδα στις Βρυξέλλες

Με άξονα τη φιλοσοφία για ποιοτική και ουσιαστική, πολύ-επίπεδη εκπαίδευση που ξεπερνά τα όρια της τάξης, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στηρίζει έμπρακτα την εξωστρέφεια της ελληνικής εκπαίδευσης, με τη συνεπή συμμετοχή των σπουδαστών του σε μεγάλες εκθέσεις, διοργανώσεις και συνέδρια στο εξωτερικό, τη διοργάνωση Ναυτιλιακών Συνεδρίων και τις βραβεύσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς Ναυτιλιακών.

Έχοντας διοργανώσει 7 Ναυτιλιακά Συνέδρια, Ημερίδες και Εσπερίδες στον Πειραιά, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ αποτελεί το μοναδικό ΙΕΚ οι σπουδαστές Ναυτιλιακών του οποίου είχαν το αποκλειστικό προνόμιο να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρακολουθήσουν διά ζώσης τις διεργασίες της Ευρωπαϊκής Ναυτιλιακής Εβδομάδας!

Αξίζει να αναφερθεί εξάλλου, πως οι μεγάλες πρωτοβουλίες και πρωτοπορίες του Τομέα Ναυτιλιακών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά συνεχίζονται, με επιστέγασμα το Βραβείο Καινοτομίας στη Ναυτιλία που απέσπασαν οι σπουδαστές του στον 4ο πανελλαδικό διαγωνισμό καινοτομίας «Blue Growth»* για τη «γαλάζια» οικονομία υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, για ένα από τα 6 καλύτερα καινοτόμα projects για τη Ναυτιλία.

Επαγγελματική αποκατάσταση με... αποδείξεις!

Όσοι επιλέξουν να σπουδάσουν στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στην καρδιά του Πειραιά (Φίλωνος 39), ακολουθούν τα χνάρια των αποφοίτων της Νο1 Σχολής Ναυτιλιακών της χώρας, που εργάζονται και έχουν καταξιωθεί επαγγελματικά σε:

• Ναυτιλιακές εταιρείες (στα τμήματα διοίκησης, ναυλώσεων, logistics, πληρωμάτων, προμηθειών, κ.α.)
• Εξαγωγικές εταιρείες
• Ναυτικούς & λιμενικούς οργανισμούς
• Οργανισμούς νηογνωμόνων
• Tράπεζες
• Ναυτιλιακά πρακτορεία
• Ναυπηγικές και ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις
• Ναυτασφαλιστικά γραφεία.

Ισχυρά «όπλα» για την αγορά εργασίας

Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά, οι σπουδαστές Ναυτιλιακών εφοδιάζονται με ισχυρά «όπλα» για την αγορά εργασίας, όπως οι ξένες γλώσσες και το ECDL!

- Με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή και γρήγορη εκμάθηση ξένων γλωσσών σε ταχύρυθμα τμήματα φοιτητών και ενηλίκων

- Με το Νο1 πρόγραμμα πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων στη χρήση υπολογιστών –ECDL- που αποτελεί ένα παγκοσμίως αποδεκτό πρότυπο αξιολόγησης, και δεν θα μπορούσε να λείπει από τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις που εξασφαλίζει το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για τους σπουδαστές του

ABC Certa: Το «ατού» που πρώτο το ΙΕΚ ΑΛΦΑ εξασφάλισε για τους σπουδαστές του

Η κορυφαία, διεθνής πιστοποίηση ABC Certa δίνει «προστιθέμενη αξία» στο επίπεδο της εκπαίδευσης των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ και κάνει τη διαφορά στο βιογραφικό των αποφοίτων του, λόγω της διαβάθμισης του πτυχίου τους, γεγονός που τους εξασφαλίζει σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και συνέχισης σπουδών στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο!

Τhe Job Center: Το μεγαλύτερο Γραφείο Εργασίας εκπαιδευτικού φορέα της χώρας μας

Όλοι οι σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΑΛΦΑ έχουν στη διάθεσή τους το μεγαλύτερο και πλέον αποτελεσματικό Γραφείο Εργασίας εκπαιδευτικού φορέα στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο εξασφαλισμένης πρακτικής άσκησης -αμειβόμενης σε πολλές περιπτώσεις- όσο και σε επίπεδο επαγγελματικής αποκατάστασης, σε ένα ευρύ δίκτυο 4.000 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων!

Πιο συγκεκριμένα, το “The Job Center” του ΙΕΚ ΑΛΦΑ:

- Λειτουργεί υποστηρικτικά σε θέματα σύνταξης βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασίας για τη συνέντευξη εργασίας, κ.ά.

- Ενημερώνει τους σπουδαστές και αποφοίτους μας για τις διαθέσιμες θέσεις που σχετίζονται με την ειδικότητά τους, σε κορυφαίες εταιρείες της αγοράς

- Προωθεί στις εταιρείες τα βιογραφικά των σπουδαστών και των αποφοίτων που ταιριάζουν με την περιγραφή των θέσεων, τις οποίες επιθυμούν να καλύψουν.

Κορυφαίες Συνεργασίες

ALL4YAGHTING, AEGEAN SPEEDLINES, ANEK LINES, HELMEPA, SPRINGFIELD SHIPPING CO (ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ), ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΝΟΡΒΗΓΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ, MARITIME ECONOMIES, AEGEAN SEAWAYS Ltd, NAUTILUS

Ακαδημαϊκό Προσωπικό

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά στοχεύει πάντα στο υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικών υπηρεσιών, προκειμένου να προσφέρει στους σπουδαστές του όλα τα εφόδια για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και επιτυχία.

Γι’ αυτόν το λόγο, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους ακαδημαϊκούς συνεργάτες, η επιλογή των οποίων γίνεται πάντα μετά από προσεκτική μελέτη (τεστ μεταδοτικότητας, έλεγχος από το ακαδημαϊκό συμβούλιο, presentation skills, πιστοποιημένες γνώσεις υπολογιστών).

Ως αποτέλεσμα, το ακαδημαϊκό δυναμικό του ΙΕΚ ΑΛΦΑ αποτελείται από άρτια καταρτισμένους καθηγητές-καταξιωμένους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, με πολυεπίπεδες γνώσεις και πολυετή εμπειρία.

Οι καθηγητές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση ως λειτούργημα, ενώ παράλληλα διαθέτουν πλήθος διακρίσεων και επαγγελματικών επιτυχιών στο ενεργητικό τους.

Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ σήμερα, επαγγελματίας Ναυτιλιακών αύριο. Πίστεψέ το!

INFO
ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 4120313
www.iekalfa.gr