ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2023: Ανακοινώνονται την Πέμπτη οι βαθμολογίες - Πώς γίνεται το μηχανογραφικό

Πανελλήνιες 2023: Ανακοινώνονται την Πέμπτη οι βαθμολογίες - Πώς γίνεται το μηχανογραφικό

Πανελλήνιες 2023: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού και έτσι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόριά που έγραψαν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της επικράτειας.

«Γύρισε η κλεψύδρα» για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων Εξετάσεων 2023. Όπως έχει γίνει γνωστό από την περασμένη εβδομάδα, οι βαθμολογίες των Πανελληνίων αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και των αγωνισμάτων για τα ΤΕΦΑΑ.

Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας (results.it.minedu.gov.gr), αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Ο επόμενος σταθμός θα είναι η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα λύκειά τους μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μηχανογραφικό ή/και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.

Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων. Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών, δηλαδή των βάσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αυτή αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου ή τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.