ΠΑΙΔΕΙΑ

Μηχανογραφικό 2023: Το μεγάλο μυστικό στη συμπλήρωση από έναν ειδικό

Μηχανογραφικό 2023: Το μεγάλο μυστικό στη συμπλήρωση από έναν ειδικό
EUROKINISSI.

Αντίστροφη μέτρηση για την τελική δόμηση του μηχανογραφικού και σύμβουλος εκπαίδευσης εντοπίζει το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να προσέξουν οι μαθητές, προτού υποβληθεί το τελικό δελτίο.

Σε μερικές ημέρες, οι υποψήφιοι καλούνται να προβούν στην τελική δόμηση του μηχανογραφικού και σύμβουλος εκπαίδευσης εντοπίζει το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να προσέξουν, προτού υποβληθεί το τελικό δελτίο.

«Τι θέλω εγώ;». Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει ένας υποψήφιος πριν τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, σύμφωνα με τον σύμβουλο εκπαίδευσης, Κωνσταντίνο Κότιο, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να γίνει, προτού υποβληθεί το τελικό δελτίο.

Αρχικά, σχολίασε ότι «το πρώτο μας μέλημα είναι ποιοι είμαστε, τι μπορούμε να κάνουμε και από εκεί και πέρα, κοιτάμε και τις βαθμολογίες. Το μεγάλο μυστικό στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού έχει να κάνει με τις μετεγγραφές», συμπλήρωσε.

«Να πούμε όμως κάτι στα παιδιά, επειδή πλησιάζει συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι να διαβάσουν τις μετεγγραφές. Τώρα, δηλώνουμε σχολές. Αν κάνουμε τώρα μία λάθος επιλογή σε μία πόλη που δεν μπορούμε να πάρουμε μετεγγραφή από εκεί όπου περάσαμε, στην πόλη στην οποία διαμένουμε, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε τον Οκτώβριο. Άρα έχουν βγει αντιστοιχίες των τμημάτων, τις εκτυπώνουμε, τις έχουμε δίπλα μας, βλέπουμε από ποια σχολή μπορώ να πάρω μετεγγραφή και περιμένουμε αν θα αλλάξει και κάτι στο νόμο μέχρι τη συμπλήρωση».

Προκειμένου να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό, οι μαθητές πρέπει να εισέλθουν στην ειδική πλατφόρμα του minedu.gov.gr.

Πρόκειται για μία συμβουλή βαρύνουσας σημασίας, καθώς οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τόσο τα Τμήματα προς και από τα οποία μπορούν να ζητήσουν μετεγγραφή, αλλά κυρίως εκείνα από τα οποία, εφόσον εισαχθούν, δε θα μπορούν να ζητήσουν μετεγγραφή γιατί δεν έχουν αντιστοίχιση με άλλα Τμήματα.

Σχετικές ειδήσεις