ΠΑΙΔΕΙΑ

Συνάντηση των υπουργών Παιδείας, Ελλάδας και Κύπρου

Συνάντηση των υπουργών Παιδείας, Ελλάδας και Κύπρου

Ουσιαστική χαρακτήρισε τη συνάντηση, που είχε με τον Κύπριο υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης.

"Από την Κύπρο έχουμε να διδαχθούμε για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, καθώς έχει ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση (σ.σ. στην Κύπρο)", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Φίλης και πρόσθεσε: "υπάρχει και το πρωτόκολλο συνεργασίας επί μορφωτικών θεμάτων , το οποίο θα εμπλουτιστεί και τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε στην αναβάθμιση αυτής της συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος υπουργός Παιδείας είπε ότι είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Έλληνα ομόλογο του και τον ευχαρίστησε για την στήριξη και τη βοήθεια που παρέχει προς το κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα. "Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον υπουργό για τις μεταρρυθμιστικές μας προσπάθειες στο κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα. Συζητήσαμε το θέμα της ανανέωσης της θεσμοθετημένης συνεργασίας που έχουμε τα δυο υπουργεία, μέσα από το πρωτόκολλο συνεργασίας", είπε ο κ. Καδής και πρόσθεσε: "Έχουμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον".

Παράλληλα, ο Κύπριος υπουργός παιδείας απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς τον Έλληνα ομολογό του να επισκεφθεί την Κύπρο. Ο κ. Φίλης ευχαρίστησε τον κ. Καδή για την επίσκεψή του στην Ελλάδα και δήλωσε ότι θα ανταποδώσει "εν καιρώ" την επίσκεψη.

Σχετικές ειδήσεις