ΠΑΙΔΕΙΑ

Ρέθυμνο: Λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ρέθυμνο: Λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Φοιτητές έβαλαν «λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης που εδρεύει στο Ρέθυμνο και προαναγγέλουν ότι η κινητοποίησή τους θα κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε γενική συνέλευση την οποία συμμετείχαν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι του ιδρύματος, υπερψηφίστηκε η πρόταση της κατάληψης του Πανεπιστημίου.

Μάλιστα όπως σημειώνει το cretapost.gr, στις προθέσεις των φοιτητών είναι να κλιμακωθεί η κινητοποίηση τις επόμενες ημέρες και θεωρείται δεδομένο ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Οι φοιτητές θα συμμετάσχουν στο παγκρήτιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα διοργανωθεί την ίδια ημέρα, ενώ θα ακολουθήσει νεότερη γενική συνέλευση που θα αποτιμήσει τα αποτελέσματα της πρώτης κινητοποίησης και θα αποφασίσει τη συνέχιση ή μή της κατάληψης.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης διεκδικούν δωρεάν σίτιση, στέγαση και μετακίνηση για όλους, κατάργηση του νόμου- πλαίσιο Διαμαντοπούλου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και κρατική επιχορήγηση των ερευνητικών προγραμμάτων που υλοποιούν.

Παράλληλα σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται και οι φοιτητές του ΤΕΙ στο Ρέθυμνο, εκπρόσωποι των οποίων αναμένεται να συναντηθούν με τη συντονιστική επιτροπή των καταληψιών του Πανεπιστημίου Κρήτης για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των επόμενων δράσεων τους.

Σχετικές ειδήσεις