ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2016: Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία και Λατινικά

Πανελλήνιες 2016: Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία και Λατινικά

Σε Χημεία και Λατινικά εξετάστηκαν σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ για τιςΠανελλήνιες – Πανελλαδικές 2016 με το νέο σύστημα (ομάδες προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και ανθρωπιστικών σπουδών) και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα (θεωρητικής και θετικής κατεύθυνσης).

Η δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών ολοκληρώθηκε το Σάββατο, με την εξέταση στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων, στον Προγραμματισμό Υπολογιστών και στην Οικοδομική, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Χημεία (Νέο Σύστημα)

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Χημεία (Παλαιό Σύστημα)

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Λατινικά ΓΕΛ (Νέο Σύστημα)

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Λατινικά ΓΕΛ (Παλαιό Σύστημα)

Όπως και τις προηγούμενες μέρες, έτσι και σήμερα Δευτέρα (30/5), το Newsbomb.gr θα σας παρουσιάσει πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Το Newsbomb.gr, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, βρίσκεται δίπλα στο πλευρό των μαθητών και μεταδίδει πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις.

Με συνεχή ροή σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα σας ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2016.

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2016

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016

Απίστευτο «θρίλερ» με τις Βάσεις - Ποιο μάθημα αποδεικνύεται βαρόμετρο

Μάθημα «βαρόμετρο» για τις φετινές Πανελλαδικές φαίνεται ότι είναι τα Μαθηματικά, καθώς από τα στοιχεία που έρχονται από τα εξεταστικά κέντρα, τα γραπτά των μαθητών κινούνται κάτω από τη βάση. Ειδικά για την ομάδα προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, τα ποσοστά με βαθμούς κάτω από τη βάση κινούνται στο 80% με 85%, ενώ το άριστα φαίνεται ότι είναι το 18 και όχι το 20.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2016

Από την άλλη μεριά, όπως όλα δείχνουν οι βαθμολογίες σε Νεοελληνική Γλώσσα και Αρχαία Ελληνικά κινούνται στα περσινά επίπεδα. Το θέμα για τη φιλία του Ευάγγελου Παπανούτσου δεν φαίνεται να δυσκόλεψε πάρα πολύ τους υποψηφίους, καθώς υπάρχουν αρκετά γραπτά με βαθμολογίες γύρω στο 15.

Ποιες σχολές θα κινηθούν πτωτικά και ποιες ανοδικά;

Πτωτική αναμένεται η πορεία των βάσεων στις Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές, ενώ ανοδική θα είναι στις Ανθρωπιστικές και στα Παραϊατρικά Επαγγέλματα.

Οι παιδαγωγικές σχολές το πιθανότερο είναι ότι θα «γκρεμιστούν» καθώς δεν υπάρχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, ενώ αναμένεται άνοδος των βάσεων στις χαμηλόβαθμες σχολές της Θεωρητικής.

Ένας άλλος παράγοντας που θα διαμορφώσει τις βάσεις των σχολών της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι ότι είναι η πολυπληθέστερη ομάδα, με το 39% των υποψηφίων να διαγωνίζεται σε αυτή.

Οι κακές επιδόσεις των μαθητών στα Μαθηματικά θα «τραβήξει» όπως όλα δείχνουν τις βάσεις προς τα κάτω στις Πολυτεχνικές σχολές. Σε ό,τι αφορά στις Ιατρικές σχολές, «βαρόμετρο» θα αποτελέσει το μάθημα της Βιολογίας, το οποίο δεν έκρυβε παγίδες. Αντίθετα, άνοδο θα έχουν τα παραϊατρικά επαγγέλματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016

Υποχώρηση αναμένεται και στις βάσεις των Οικονομικών Σχολών, καθώς δεν απευθύνονται με το νέο σύστημα στους υποψηφίους από τη Θεωρητική Κατεύθυνση.

Συνολική εκτίμηση είναι ότι καλές επιδόσεις των υποψηφίων έως τώρα σε κάποια μαθήματα θα οδηγήσουν σε άνοδο στις βάσεις των σχολών υψηλής ζήτησης. Στις σχολές μεσαίας ζήτησης ή Οικονομικών Σχολών (Πεδία 4ο και 5ο) και κάποιων Πολυτεχνικών του 2ου Πεδίου, η πορεία των βάσεων θα είναι πτωτική.

Ρoή Ειδήσεων