ΠΑΙΔΕΙΑ

Έτσι θα γίνει ο διορισμός 15.000 εκπαιδευτικών στα σχολεία: Βήμα προς βήμα η διαδικασία

Έτσι θα γίνει ο διορισμός 15.000 εκπαιδευτικών στα σχολεία: Βήμα προς βήμα η διαδικασία
PIXABAY

Είστε εκπαιδευτικός; Δείτε πώς θα γίνει ο διορισμός σας στα σχολεία - Τα στάδια της διαδικασίας

Με ταχύτατους ρυθμούς είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει στους διορισμούς των εκπαιδευτικών στα σχολεία, καθώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, δεδομένου ότι θα πρέπει να μεσολαβήσει το ΑΣΕΠ, ενώ και ο αριθμός των αιτήσεων θα είναι τεράστιος.

Οι υποψήφιοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 150.000, γεγονός που καθιστά το «εγχείρημα» τεχνικά δύσκολο.

Δάσκαλοι και καθηγητές έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην ανακοίνωση της σχετικής προκήρυξης και στις προθεσμίες που θα ανακοινωθούν, προκειμένου ο καθένας να καταθέσει την αίτησή του.

«Οι πρώτοι 4.500 διορισμοί θα πραγματοποιηθούν στον πολύπαθο τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ενώ θα ακολουθήσουν 5.250 διορισμοί το 2020 και το 2021 αντίστοιχα» τονίζει στο «Έθνος της Κυριακής» η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει τεχνικά η διαδικασία για τις προσλήψεις των 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή αλλά και των αναπληρωτών και ωρομίσθιων για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Αμέσως μετά την υιοθέτηση του νέου συστήματος διορισμών από τη Βουλή, ξεκινούν οι τεχνικές εργασίες για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας. Η προκήρυξη και επιλογή θα πραγματοποιηθεί με σειρά προτεραιότητας από τον ΑΣΕΠ και σύμφωνα με τα κριτήρια μοριοδότησης που ορίζονται από το νόμο.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για το διορισμό τους ως μόνιμων ή και την πρόσληψή τους ως αναπληρωτών ή ωρομίσθιων.

Κατόπιν, οι υποψήφιοι θα κατηγοριοποιηθούν ανά κλάδο και ειδικότητα σε αξιολογικούς πίνακες κατάταξης, ενώ το ΑΣΕΠ θα αναρτήσει δημόσια τους προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες.

Από την επόμενη της ανάρτησης των προσωρινών πινάκων και με προθεσμία 10 ημερών, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων, και έπειτα από τον απαιτούμενο έλεγχο του ΑΣΕΠ οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες θα δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι που εντάσσονται στους τελικούς πίνακες θα έχουν τη δυνατότητα να διορίζονται κατά τη διάρκεια της ισχύος τους, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας, οι υποψήφιοι που έχουν καταταγεί στους τελικούς πίνακες θα καλούνται να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για μόνιμο διορισμό σε περιοχές διορισμού της επιλογής τους, με τη δήλωση να υποβάλλεται άπαξ κατ΄ έτος και με αμετάκλητο χαρακτήρα.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέα κακοκαιρία με ισχυρά φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Πώς θα πάτε στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Μεσολόγγι – Πτώση αεροσκάφους: Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος (Pics)

Παράνοια Ερντογάν: Ζητά από τον Τραμπ την σύλληψη διάσημου παίχτη του NBA γιατί είναι «τρομοκράτης»

Σχετικές ειδήσεις