ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός στην Εύβοια – Λέκκας: Μπαίνουμε σε περίοδο κανονικότητας

Ευθύμης Λέκκας
O πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας
In Time

Σεισμός Τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τετάρτη στην Εύβοια και έγινε αισθητή και στην Αττική. 

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 17:28 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 57 χλμ. ανατολικά - βορειοανατολικά των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 8 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας.

Λέκκας: Θετικό να έχουμε τέτοια μεγέθη

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο κανονικότητας στην περιοχή, είναι θετικό να έχουμε τέτοια μεγέθη», επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, σε συνέχεια της νέας σεισμικής δόνησης των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, με επίκεντρο πάλι την Εύβοια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λέκκας σημείωσε:

«Ο σεισμός είχε ένα μέγεθος της τάξεως των 4,3 βαθμών. Εκδηλώθηκε στην ίδια περιοχή στην οποία είχαμε την εκδήλωση του σεισμού των 5,1 βαθμών στις 29 Νοεμβρίου. Θεωρείται τουλάχιστον σύμφωνα με τις συγκλίνουσες απόψεις, ένα γεγονός που εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία και έχουμε να κάνουμε με ακόμη περισσότερο απομείωση της ενέργειας που υπάρχει στο υπέδαφος, με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε μία περίοδο κανονικότητας. Είναι πολύ πιθανό να δούμε και άλλους σεισμούς στα ίδια μεγέθη και θα έλεγα ότι είναι και θετικό να έχουμε, γιατί θα εκτονωθεί πολύ γρήγορα η δύναμη».