ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμοί στην Κεφαλονία: Τι εκτιμά ο Άκης Τσελέντης για την πολύ έντονη μικροσεισμική δράση

Ο χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού
O Άκης Τσελέντης και ο χάρτης με το επίκεντρο των σεισμών
emsc-csem

Σεισμός Τώρα: Χωρίς τέλος οι μικροσεισμικές δονήσεις στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, τοποθετήθηκε για τους σεισμούς που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην Κεφαλονιά, κάνοντας λόγο για μια «πολύ έντονη μικροσεισμική δράση βόρεια της Άσσου».

Στην ανάρτησή του ο κ. Τσελέντης παρουσιάζει το ρήγμα που επηρεάζεται από τις δονήσεις αυτές εξηγώντας ότι «δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε το μεγάλο σεισμό του Λιξουρίου)».

Όπως συνεχίζει «το ρήγμα αυτό συνεχίζει ΒΑ περνώντας από της Δυτικές ακτές της Λευκάδας (κόκκινο στο χάρτη)», για να συμπληρώσει πως «το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες, λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί αυτοί θα γίνονται αρκετά αισθητοί. Το παρακολουθούμε μήπως υπάρξει μετατόπιση της μικροσεισμικής δράσης προς τη μεγάλη ρηξιγενή ζώνη που προανέφερα».

Δείτε τη σημερινή σεισμική ακολουθία, όπως την έχει καταγράψει ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του τομέα Γεωφυσικής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είναι τοποθετημένος Δαμουλιανάτα της Κεφαλονιάς.