Σεισμός Ιταλία: Έτσι κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στην Ελλάδα τα 6,5 Ρίχτερ! (pics)

Γιάννης Φιλιππάκος

Από τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (30/10) στην κεντρική Ιταλία, δεν έμειναν ανεπηρέαστοι ούτε οι σεισμογράφοι στον ελλαδικό χώρο!

Ο σεισμός της Κυριακής, ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και είναι ο τρίτος κατά σειράν «εξάρης» στην ίδια περιοχή από τις 24 Αυγούστου. Ο δεύτερος είχε σημειωθεί λίγες μέρες πριν, στις 26 Οκτωβρίου.

Δείτε στη gallery του newsbomb.gr, το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στα Ιωάννινα.

Δείτε παρακάτω το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στην Κέρκυρα.

Να σημειωθεί ότι τα σεισμικά κύματα τα κατέγραψε και ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος 1.500χλμ. μακριά από το επίκεντρο του σεισμού, στην Κάρπαθο.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved