ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός Κορινθιακός - Μαρτυρία κατοίκου στο Newsbomb.gr: Βγήκαμε από τα σπίτια μας κλαίγοντας

Σεισμός Κορινθιακός - Μαρτυρία κατοίκου στο Newsbomb.gr: Βγήκαμε από τα σπίτια μας κλαίγοντας
«Κουνιόταν ολόκληρο το σπίτι»

Σεισμός: Η ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε το μεσημέρι του Σαββάτου τον Κορινθιακό κόλπο και έγινε αισθητή και στην Αθήνα, τρομοκράτησε τους κατοίκους της Ιτέας.

Κάτοικος της Ιτέας περιγράφει στο Newsbomb.gr τη στιγμή του σεισμού 5,3 Ρίχτερ, «Κουνηθήκαμε πάρα πολύ. Στην αρχή ήταν ένας πολύ δυνατός θόρυβος σαν βοή», λέει η Νίκη και προσθέτει, «στην αρχή κουνούσε λίγο, μετά η ένταση αυξήθηκε και όλο το σπίτι κουνιόταν, βγήκαμε με την ανιψιά μου έξω».

Μάλιστα, όπως λέει δευτερόλεπτα μετά τον σεισμό βγήκε έξω και είδε μία γειτόνισσα της να έχει ξεσπάσει σε λυγμούς, «την είδα να κλαίει, μία άλλη μου ανέφερε ότι είχαν πέσει τα πάντα μέσα στο σπίτι της από το σεισμό, έσπασαν όλα τα γυαλικά της».

Τέλος, πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:46 και σύμφωνα με τη μέτρηση τόσο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν έντασης 5,3 βαθμών Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε θαλάσσια περιοχή, στα 16 χλμ. νοτιοδυτικά της Ιτέας και 130 χλμ. δυτικά της Αθήνας και το εστιακό του βάθος στα 15,6 χλμ..

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ένας ακόμα σεισμός είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή. Ήταν έντασης 3,4 βαθμών Ρίχτερ και το επίκεντρό του είχε εντοπιστεί 8 χλμ. νοτιοδυτικά του Γαλαξιδίου.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό τον σεισμό ΕΔΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ώρα της Γης: Η Αθήνα βυθίζεται στο σκοτάδι!

«Βόμβα»: Κόβεται το «Survivor Ελλάδα - Τουρκία» - Η ανακοίνωση του Τανιμανίδη (pics)