ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Στο ψυχιατρείο ο δράστης του τραγικού τροχαίου με θύμα τη γιαγιά και το εγγονάκι της

Αίγιο: Στο ψυχιατρείο ο δράστης του τραγικού τροχαίου με θύμα τη γιαγιά και το εγγονάκι της
thebest.gr

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος που στέρησε τη ζωή σε μια ηλικιωμένη κι ένα μικρό παιδί.

Σε ψυχιατρικό τμήμα νοσοκομείου εισήχθη και νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης (27/08) ο 28χρονος που οδήγησε στο θάνατο τη γιαγιά και το εγγονάκι της στο Αίγιο.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο δικηγόρος του Γιάννης Σαμέλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Χθες, ο κ. Σαμέλης είχε αναφέρει στο Newsbomb.gr, ότι ο πελάτης του είχε νοσηλευτεί για 24 ώρες και είχε λάβει εξιτήριο καθώς και φαρμακευτική αγωγή.

Από το ίδιο βράδυ όμως, νοσηλεύεται στο ψυχιατρικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης.

«Αυτά που γράφτηκαν δεν είναι αληθή. Ποτέ δεν προσπάθησε να διαφύγει μέσω θαλάσσης. Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και τον τράβηξε ο αδελφός του και η μητέρα του», είπε παρουσιάζοντας την εκδοχή του 28χρονου. «Φεύγοντας από το σημείο κατευθύνθηκε προς το σημείο όπου βρίσκεται η εξοχική κατοικία της οικογένειας σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων και σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να αυτοκτονήσει», εξηγεί.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, ο 28χρονος «είναι συντετριμμένος. Επαναλαμβάνει πως θα έπρεπε να είναι εκείνος νεκρός. Θέλει να ζητήσει συγγνώμη γνωρίζοντας πως όμως αυτό δεν θα αλλάξει κάτι. Το γεγονός ότι υπόκειται στη στρατιωτική νομοθεσία δεν του επιτρέπει να κάνει δηλώσεις για αυτό και προχωρήσαμε σε γραπτή δήλωση».

O δικηγόρος Γιάννης Σαμέλης, συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου

«Το παιδί αυτό, το πρώτο που θέλει να πει είναι συγγνώμη για το κακό που προκλήθηκε. Συγγνώμη από τις οικογένειες των θανόντων, να δηλώσει τη συντριβή του. Είναι ένας νέος που είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμέλη, στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκε η μητέρα του δράστη από την πρώτη κιόλας στιγμή. «Θεώρησε πως πρόκειται για τραυματίες και έφτασε εκεί για να τους συνοδεύσει στο νοσοκομείο. Λιποθύμησε όταν είδε το νεκρό βρέφος», αποκαλύπτει ενώ υποστηρίζει πως ο 28χρονος έφυγε από το σημείο λόγω τρόμου.

Λόγω θητείας, ο δράστης υπόκειται στη στρατιωτική νομοθεσία και μέχρι ώρας δεν έχει ασκηθεί δίωξη καθώς ο φάκελος δεν έχει φτάσει ακόμα στην εισαγγελία του Ναυτοδικείου.

Σε γραπτή δήλωση του δικηγορικού γραφείου αναφέρεται:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του οδηγού του τροχαίου δυστυχήματος που έλαβε χώρα στις Καμάρες Αχαΐας και προκλήθηκε ο αδόκητος θάνατος μιας γυναίκας και ενός βρέφους.

Με την παρούσα δήλωση μεταφέρουμε την βαθιά οδύνη του για το τραγικό συμβάν και μια ειλικρινή συγγνώμη προς τους συγγενείς των θανόντων, συγγνώμη που δεν είναι αρκετή να απαλύνει τον απίστευτο πόνο τους, αλλά αντικατοπτρίζει πλήρως τα αισθήματα συντριβής του για το αποτέλεσμα που επήλθε. Άλλωστε και ο ίδιος βρίσκεται σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ, αναλογιζόμενος το μέγεθος της ανθρώπινης τραγωδίας που προκλήθηκε.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης και στην διάθεσή της βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή, θα αποφανθεί κατόπιν συγκέντρωσης και αξιολόγησης του συνόλου του αποδεικτικού υλικού, και με την απαραίτητη νηφαλιότητα θα αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν».

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία

Φίλοι, συγγενείς και συγχωριανοί οδήγησαν στην τελευταία τους κατοικία την γιαγιά και το ενός έτους νήπιο το απόγευμα της Τρίτης με τους άτυχους γονείς να ραγίζουν καρδιές. «Γιαννάκη μου υποφέρω, πονάω μακριά σου παιδάκι μου. Παιδάκι μου πού είσαι να σε πάρω αγκαλίτσα; Αυτός που πήρε τη ζωή του παιδιού μου και της πεθεράς μου να το πληρώσει. Παλικάρι μου αντίο, σε έχασα. Έφυγες μέσα από την αγκαλιά μου. Πεθερούλα μου καλή φύλαγέ μου το μονάκριβό μου. Αγάπη μου, άγγελέ μου» γράφει η μητέρα του παιδιού στη σελίδα της στο facebook.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 τα πρώτα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων δείχνουν ότι ο 28χρονος δράστης έπεσε πάνω στη γιαγιά και το μωρό χωρίς καν να προλάβει να φρενάρει ενώ φαίνεται να κινούταν με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων την ώρα.

Από τα σημάδια που έμειναν στο οδόστρωμα φαίνεται πως άρχισε να φρενάρει μετά την πρόσκρουση και μέχρι του σημείου που σταμάτησε. Στην επικίνδυνη στροφή στο σημείο, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως κινούταν με 150 χιλιόμετρα την ώρα.

To αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονοςvideo

Τι υποστηρίζουν αυτόπτες μάρτυρες

Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες για την συμπεριφορά του 28χρονου οδηγού στο Αίγιο που παρέσυρε στο θάνατο γιαγιά και εγγονάκι.

Αμέσως μετά την πρόσκρουση που σκότωσε την 67χρονη και το μόλις ενός έτους παιδάκι, ο 28χρονος οδήγησε το αυτοκίνητό του στο δρόμο και σταμάτησε.

Τόσο εκείνος όσο και η συνοδός του κατέβηκαν από αυτό για να δουν τι συνέβη δείχνοντας να μην έχει αντιληφθεί τι είχε κάνει.

Στις αντιδράσεις των σοκαρισμένων αυτοπτών μαρτύρων απαντά: «Εντάξει, δεν είναι τίποτα», δήλωση που αμφισβητεί ο δικηγόρος του. Μπροστά του βρίσκεται η νεκρή πια γυναίκα και το εγγονάκι της. Μπαίνει στο αυτοκίνητο με τη συνοδό του και τρέπεται σε φυγή εγκαταλείποντας τα θύματά του.

Τρέχει σε γεινονική παραλία, βουτάει στη θάλασσα και κρύβεται σε σκάφος ιδιοκτησίας του που βρίσκεται εκεί. Θα απαιτηθεί η συμβολή των οικείων του για παραδοθεί στις αρχές.

Γείτονες της αδικοχαμένης γυναίκας σχολιάζουν πως ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. «Σε δέκα μέρες που θα βγουν οι εξετάσεις του θα δούμε τι έγινε» λέει ένας από αυτούς.

Καρέ καρέ η στιγμή της τραγωδίας

Την ίδια ώρα συγκλονίζει το βίντεο που δείχνει λεπτό προς λεπτό τη στιγμή που αυτοκίνητο σκοτώνει την γιαγιά και το εγγονάκι της. Σε αυτό φαίνεται το αυτοκίνητο του 28χρονου που μπαίνει με ταχύτητα στη στροφή, χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στην άτυχη γυναίκα και το παιδί.

Όπως αποκάλυψε ο Αντ1 στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος αξιωματικός του Ναυτικού, επέβαινε και μια γυναίκα, μετά από διασκέδαση σε παραλιακό μπαρ της περιοχής.

Η γυναίκα, που υπέστη σοκ, έχει ήδη δώσει κατάθεση στις Αρχές.

Συγκλονίζει ο πατέρας του μωρού

Συγκλονίζει το ξέσπασμα του πατέρα λίγες ώρες μετά την ασύλληπτη τραγωδία στο Αίγιο με θύματα το μόλις ενάμιση έτους παιδί του και την γιαγιά του.

Σε πλήρη απόγνωση βρίσκεται ο πατέρας, ο οποίος μέσα σε μια στιγμή έχασε το παιδί του και τη μητέρα του με έναν τόσο τραγικό τρόπο. «Άνοιξε το κεφαλάκι του. Το πήρα αγκαλιά και το φίλησα. Και η μανούλα μου. Θέλω να πω στην αστυνομία να μην τον αφήσουν, γιατί θα κάνω κακό και ας πάω φυλακή, δεν με νοιάζει. Πήγε και ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο, ήταν μεθυσμένος», ανέφερε με δάκρυα στα μάτια.

Οι γονείς του παιδιού αδυνατούν να πιστέψουν το κακό που βρήκε την οικογένειά τους ενώ οι μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος, σοκάρουν.

Ελεύθερος o 28χρονος

Ο 28χρονος αφέθηκε ελεύθερος σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μετά την απολογία του στο ναυτοδικείο Πειραιά (ορίσθηκε τακτική δικάσιμος) προκαλώντας την οργή της οικογένειας των θυμάτων που προειδοποιούν να μην εμφανιστεί στην περιοχή.

Ο 28χρονος δεν είναι μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά υπηρετεί τη θητεία του ως σημαιοφόρος επίκουρος αξιωματικός καθώς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα κινούνταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα που παρέσυρε την 67χρονη και το λίγων μηνών εγγονάκι της το απόγευμα της Κυριακής (25/08), στην περιοχή των Καμαρών.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, ερχόμενος από το Λαμπίρι με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στην προσπάθειά του να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα. Το αποτέλεσμα ήταν να καβαλήσει το πεζοδρόμιο και να σαρώσει γιαγιά και εγγονό, που είχαν βγει βόλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr, ο οδηγός (ο οποίος υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό) δε σταμάτησε για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και συνελήφθη λίγο αργότερα στον Λόγγο, από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιάλειας. Μάλιστα στην προσπάθειά του να διαφύγει έπεσε στη θάλασσα και ανέβηκε σε βάρκα αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Τα θύματα διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Δείτε το σημείο της τραγωδίας στην παρακάτω Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Βίασαν πασίγνωστο Έλληνα παρουσιαστή στις Σπέτσες

Βάσεις 2019: Απίστευτο - Πολιτικός μηχανικός με 845 μόρια!