ΕΛΛΑΔΑ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Αυτό είναι το μυστικό…» - Η τελευταία συνέντευξη του τραγουδοποιού

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Αυτό είναι το μυστικό…» - Η τελευταία συνέντευξη του τραγουδοποιού
«Έφυγε» ο σπουδαίος καλλιτέχνης Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Η φλόγα κρατιέται ζωντανή, αν δεν κρατηθεί ζωντανή η φλόγα τελειώσαμε όλοι! Ένα ψέμα ζούμε συνέχεια, μονίμως, δεν ξέρεις ποιά είναι η αλήθεια και ποιά είναι η μπλόφα, είναι τρελό…»

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη μίλησε το πρωινό της Πέμπτης ο Λαυρέντης Μαχαίριτσας, μία ημέρα πριν τη μεγάλη του συναυλία στο Βόλο την Παρασκευή, μετά το τέλος της οποίας μετέβη στον αγαπημένο του Πτελεό, όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Άνθρωπος με περιεχόμενο ο Λαυρέντης, μέσα σε λιγότερα από 4,5 λεπτά της ώρας, τα είπε όλα. Από τις τρεις μεγάλες συναυλίες του με το Νίκο Πορτοκάλογλου, σε Βόλο, Ηρώδειο και ΔΕΘ μέχρι την περιοδεία τους στο εξωτερικό και τις ζωντανές τους εμφανίσεις το χειμώνα και από το “μαζί” που βίωνε ως ευλογία, όπως τόνισε, με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους συνεργάτες τους, μέχρι τις παθογένειες και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν της ελληνική κοινωνία.

Ο Λαυρέντης, μεταξύ άλλων, τόνισε σε αυτήν του τη συνέντευξη με νόημα: “Η φλόγα κρατιέται ζωντανή, αν δεν κρατηθεί ζωντανή η φλόγα τελειώσαμε όλοι! Εντάξει, εμείς είμαστε και προνομιούχοι άνθρωποι, ζούμε στην Ελλάδα, που ότι και να γίνει έρχεται το καλοκαίρι, ξεχνιόμαστε, βγαίνουμε έξω, είμαστε μαζί. Το μυστικό είναι το μαζί, δεν μπορείς να είσαι στη μοναξιά. Θέλει μαζί, όλοι μαζί… Ο καθένας να νομίζει ότι έχει καβαλήσει ένα καλάμι και να τρέχει, δεν πάει… Αυτό σώνει την Ελλάδα, γιατί αλλιώς τα πράγματα έτσι όπως είναι, το καταλαβαίνετε ότι δεν είναι και τα καλύτερα. Και ζούμε σε μια παράνοια και ζούμε και σε ένα καθεστώς ψέματος μόνιμου. Το λέω και στον δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει, σε ένα consept του δίσκου που ετοιμάζω τώρα που λέγεται “Ψέμα στο ψέμα”. Ένα ψέμα ζούμε συνέχεια, μονίμως, δεν ξέρεις ποια είναι η αλήθεια και ποια είναι η μπλόφα, είναι τρελό”.

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη:

Πηγή: e-volos.gr

Οι τελευταίες δραματικές στιγμές

Θρήνος στην ελληνική μουσική σκηνή, καθώς πέθανε ένας εμβληματικός συνθέτης και τραγουδιστής. Ο λόγος για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στο εξοχικό του στον Πτελεό Μαγνησίας και τα ξημερώματα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό, ο αγαπημένος τραγουδοποιός, που αφήνει πίσω του τεράστια παρακαταθήκη με την μουσική του, μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε ιστορικό καρδιοπάθειας και είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε επέμβαση bypass.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση για το περιστατικό στις 04:30 από την κόρη του καλλιτέχνη.

Χθες το βράδυ διασκέδαζε με παρέα στην περιοχή «Πηγάδι» της Μαγνησίας. Σε επικοινωνία του τηλεοπτικού σταθμού STAR, με τον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό του «Ράδιο Ένα» Βόλου, Ηλία Κουτσέρη, ανέφερε ότι ο ερμηνευτής ήταν ευδιάθετος χθες βράδυ και διασκέδαζε με την παρέα του στο χωριό «Πηγάδι» στον Πτελεό.

Γύρω στις 22:00 αποχώρησε για το σπίτι, προκειμένου να ξεκουραστεί, καθώς σήμερα θα ταξίδευε για Αθήνα. «Είχε ζωντάνια και ενεργητικότητα, τίποτα δεν προμήνυε το τραγικό συμβάν» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο:

Η τελευταία του συναυλία ήταν με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, πριν από τρεις ημέρες.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες του μεγάλου καλλιτέχνη:

Η συναυλία «Μαζί για το Παιδί» που έμεινε στα σκαριά

Το τρένο της κοινής πορεάις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Νίκου Πορτοκάλογλου που ξεκίνησε πέρυσι με το πρόγραμμα που παρουσίαζαν, θα τερμάτιζε αύριο, Τρίτη 10/9 στο Ηρώδειο σε μια μεγαλειώδη συναυλία για τους σκοπούς της οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ωστόσο, ο αδόκητος χαμός του ηγέτη του γκρουπ «Τερμίτες», με το οποίο ο Μαχαιρίτσας και ο Αντώνης Μιτζέλος, άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ελληνική μουσική σκηνή, ματαιώνει τα σχέδια της οργάνωσης, που χάνει έναν ακόμη σπουδαίο πρέσβη του έργου της...

Ποιος ήταν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τη μουσική. Αργότερα εργάστηκε σε αποθήκη δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ, το 1978, με αγγλικό στίχο, με τους P.L.J. Band, υπό τον τίτλο «Gaspar» - ένας δίσκος extended play 45’ στροφών.


Ακολουθούν διάφορες δουλειές, ενώ μετά τη στρατιωτική του θητεία αρχίζει να τραγουδά αντάρτικα με τον Πάνο Τζαβέλα στη «Συντροφιά». Το 1983, οπότε κυκλοφορήσε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος P.L.J., το τελευταίο μετονομάζεται σε «Τερμίτες», όνομα που παραπέμπει στους Beatles (σκαθάρια). Το 1989 ξεκινά την προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτη και ερμηνευτή.

Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και έχουν τραγουδήσει τραγούδια του οι: Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Μίλτος Πασχαλίδης, Κατερίνα Στανίση[1], Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Émigré, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, Ελισσάβετ Καρατζόλη, Κίτρινα Ποδήλατα, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Μagic De Spell, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη, Φίλ.Πλιάτσικας, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Διονύσης Τσακνής, W.C. κ.ά.
Επίσης, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου, τον Κώστα Μακεδόνα κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Συγκλονίζουν τα λόγια του Κώστα Μακεδόνα – Δείτε τι είπε (vid)

Σχετικές ειδήσεις