ΕΛΛΑΔΑ

Απαγορευτικό απόπλου: Δείτε ποια δρομολόγια θα γίνουν από τον Πειραιά

Απαγορευτικό απόπλου: Δείτε ποια δρομολόγια θα γίνουν από τον Πειραιά
EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟ)

Θυελλώδεις άνεμοι - έως 9 μποφόρ – έπνεαν και σήμερα (μέχρι και το απόγευμα) σε πολλές περιοχές της χώρας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στο Newsbomb.gr στις 8.00 το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» αναχώρησε Ψαρά, Οινούσσες, Χίο Μυτιλήνη.

Στις 9.00 το βράδυ το «Mykonos Palace» και «Κρήτη 2» θα αναχωρούν για το Ηράκλειο.

Στις δέκα το βράδυ ωστόσο όταν και λήγει και τυπικά το απαγορευτικό θα αναχωρήσουν – σύμφωνα με το Λιμενικό τα εξής πλοία:

  • «Blue Galaxy» για Χανιά
  • «Βlue Star Patmos» για Αστυπάλαια, Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Τήλο και Ρόδο
  • «Νήσος Χίος» για Πάρο, Νάξο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Κατάπολα
  • «Πρέβελης» για Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Ηρακλειά, Σητεία, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο
  • «Blue Star 2» για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Ρόδο.

Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες καλό είναι να επικοινωνούνμε τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου έληξαν στις 19:00 και στις 18:00 αντίστοιχα, ωστόσο μετά τις ώρες αυτές δεν υπήρχε κάποιο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Αργοσαρωνικός

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο κανονικά αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά, παρά το απαγορευτικό που ισχύει, τα συμβατικά πλοία για Αίγινα, στις 16:15 , στις 17:00 και στις 18:15. Σε ότι αφορά τα δελφίνια και τα καταμαράν, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη αναχώρηση για Αίγινα από ένα δελφίνι στις 20:10. Επίσης, έγινε και ένα δρομολόγιο FlyingCat στις 20:00, για Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/09) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στον νότιο Σαρωνικό οι άνεμοι που θα έχουν βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα είναι εντάσεως 7-8 μποφόρ, ενώ στο στενό του Καφηρέα θα είναι εντάσεως 8,

Στο Κεντρικό Αιγαίο, στον Νότιο Ευβοϊκό και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί, εντάσεως 8 και σε ορισμένες περιοχές και 9 μποφόρ.

Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στο Ικάριο οι άνεμοι θα κυμανθούν 7-8 μποφόρ και σε ορισμένα σημεία θα φτάσει ως και τα 9 , ενώ θα έχουν βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Στο Καρπάθιο και στο νοτιοανατολικό Κρητικό οι άνεμοι θα έχουν βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα φτάσουν ως και τα 8 μποφόρ, ενώ στο νοτιοδυτικό Κρητικό θα είναι βόρειοι και εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Στο δυτικό Κρητικό και στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, βορειοανατολικοί εντάσεως έως και 8 μποφόρ.

Στο Θρακικό οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί και θα έχουν ένταση 7-8 μποφόρ, ενώ στη θάλασσα της Σάμου θα πνέουν με βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 7 ή 8 μποφόρ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνια συγκίνηση: Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης

Τελικά πόσο κοστίζει το περιβόητο φόρεμα που φόρεσαν στο ίδιο event Στεφανίδου-Κοσιώνη; (photos)

Σχετικές ειδήσεις