ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δικαστών στην Ρωσία

Επίθεση δικαστών στην Ρωσία

Στην αντεπίθεση πέρασε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που χαρακτήρισε ως ανεπίτρεπτη την παρέμβαση της Ρωσίας στην υπόθεση προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ.

«Είναι πρωτοφανές, παράγοντες ξένης Χώρας να ασκούν κριτική σε αποφάσεις της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, κάνοντας λόγο για «ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Επίσης, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά από όλους τους «αυτόκλητους και μη, σχολιαστές των αποφάσεων τους και αν ακόμα διακρίνονται από αυστηρότητα , να είναι προσεκτικοί όταν εκφέρουν γνώμη γι΄ αυτές , αφού δεν έχουν γνώση των δεδομένων της δικογραφίας».

Παράλληλα, οι δικαστικοί, παρότι χαρακτηρίζουν την προσωρινή κράτηση «εξαιρετικό μέτρο, που διατάσσεται με προσοχή και φειδώ», αρμόδια να την επιβάλουν είναι μόνον τα δικαστικά όργανα.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Συμβούλιο , που διέταξε την προσωρινή κράτηση, συγκροτήθηκε από Ανώτερους Δικαστές ( Εφέτες ) , εγνωσμένου κύρους, ήθους και επιστημονικής κατάρτισης», καταλήγει η ανακοίνωση.