ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη εικόνα: Κεραυνός «χτυπά» τη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου (pic)

Απίστευτη εικόνα: Κεραυνός «χτυπά» τη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου (pic)
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές προβλήματα και ζημιές.

Οι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (23/12) και επικεντρώνονται στα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με το meteo, αναμένεται βαθμιαία να επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (24/12), ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα επιμείνουν έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να καταγράψουν το σκοτεινό και βροχερό σκηνικό που επικράτησε την Κυριακή (22/12). Ένα από τα πιο συγκλονιστικά καρέ της κακοκαιρίας είναι αυτό του Νεκτάριου Γιαννούλη, από τη στιγμή που κεραυνός χτύπησε στον Πυλώνα Μ4 στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου και ταυτόχρονα προκάλεσε συσκότιση της γέφυρας.

Δείτε στην παρακάτω gallery:

Πλημμύρες και ζημιές στην Άρτα

Υπενθυμίζετε ότι έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν το πρωί της Κυριακής (22/12)και στην Άρτα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Στον Δήμο Αρταίων και στην είσοδο της πόλης, από την παλιά Εθνική Οδό προς Αγρίνιο, υπερχείλισαν δύο ρέματα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου και η Πυροσβεστική, προκειμένου να ανακόψουν τα ορμητικά νερά αλλά και να καθαρίσουν τα φερτά υλικά και ξύλα από τα γεφύρια.

Στα ορεινά χωριά του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλο το επαρχιακό δίκτυο. Ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως σε πολλά σημεία γίνονται καθιζήσεις του οδοστρώματος, υπάρχουν καταπτώσεις βράχων, ξεριζώθηκαν δένδρα, ενώ η υπερχείλιση μικρών ρεμάτων της περιοχής έχει καταστρέψει καλλιέργειες, χωράφια ακόμη και γεφύρια.

Δείτε την gallery:

Τα μηχανήματα του δήμου παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες εργάζονται προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ σημειώνει ότι με το πρώτο φως της ημέρας θα υπάρχει εικόνα για την έκταση των ζημιών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Αυτοί είναι οι νέοι δικαιούχοι - Πώς θα πάρετε 700 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις