Ποιους έδωσαν Πεπόνης και Μουζακίτης

Newsbomb

Ονόματα και στοιχεία επιμένουν ότι έδωσαν προφορικά οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, αναφορικά με τις πιέσεις που δέχονταν σε υποθέσεις που χειρίζονταν επιρρίπτοντας ευθύνη στην ηγεσίας της Εισαγγελίας του Αρείου για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

«Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; . Ο κ.Μακρής μας έδωσε 5 ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;» δήλωσε ο αναπληρωτής Οικονομικός Εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, οι δύο Εισαγγελείς δεν είχαν επιφυλαχθεί να προσκομίσουν συμπληρωματικά στοιχεία και για το λόγο αυτό αρχειοθετήθηκε η υπόθεση. Εάν όμως το επιθυμούν μπορούν να το πράξουν και τώρα.

Για την ιστορία οι ίδιοι εισαγγελείς στο δισέλιδο υπόμημα που παρέδωσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή ανέφεραν επί λέξει: «Δεν θα εκτραπούμε από τον προεκτιθεμενο ουσιώδη πυρήνα της ενέργειάς μας και δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας, αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλον δυστυχώς, της νεοελληνικής πραγματικότητος. Δεν έχει νόημα, άλλωστε, να επικεντρωθούμε και να εστιάσουμε σε κάτι που ναι μεν συμβαίνει και είναι γνωστό σε όλους ότι συμβαίνει, ουδόλως όμως μας επηρεάζει στην δικαστική υπηρεσιακή μας αποστολή, αγνοώντας παραλλήλως και παραγνωρίζοντας, εκείνο το οποίο δε μας επηρεάζει απλώς, αλλά κυριολεκτικώς μας εξουδετερώνει και μας καταργεί».

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved