ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η παιδοκτόνος - Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της (vids)

Πάτρα: Φρουρούμενη νοσηλεύεται η παιδοκτόνος - Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της (vids)
PATRASTIMES.GR

«Σήμερα θα έχω ευκαιρία να μιλήσω μαζί της πιο διεξοδικά. Βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο» είπε στο Open TV ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση της 27χρονης που φέρεται να άφησε το μωρό της στο κύμα με αποτέλεσμα να πεθάνει από πνιγμό, λίγες μόλις ώρες μετά τη γέννησή του.

«Την εγκυμοσύνη την προχώρησε συνειδητά. Δεν ήθελε να διακόψει την κύηση. Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει την εκδοχή ότι ήθελε να φονεύσει το παιδί, θεωρώ ότι δεν υπάρχει ότι δεν υπάρχει άλλη εκδοχή από την οργανική ψυχική και σωματική διαταραχή που προκαλεί ο τοκετός σε μία γυναίκα. Ζητάμε το αδίκημα της παιδοκτονίας κι όχι ανθρωποκτονία» πρόσθεσε ο Γιάννης Αποστολόπουλος.

Αποκάλυψε δε ότι «Γνωρίζουμε ποιος είναι ο πατέρας. Τον είχε ενημερώσει ότι θα το κρατήσει το παιδί, θα συνεχίσει την κύηση κι αυτός δεν ήθελε. Ήταν ο λόγος που χώρισαν. Δεν είχαν επαφή έκτοτε. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να αφήσει το παιδί λόγω ερωτικής απογοήτευσης».

Κατέληξε λέγοντας ότι η γυναίκα είναι σε μεγάλη σύγχυση: «Δεν έχει μια ροή λόγου, δεν έχει καθαρή σκέψη, δεν μπορεί να πάει το μυαλό κάποιου σε διαφορετική περίπτωση. Στην επιλόχεια κατάληψη δεν λειτουργείς λογικά».

«Είμαι καλά»

Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα νοσηλεύεται φρουρούμενη η 27χρονη, η οποία εγκατέλειψε το μωρό της στην παραλία, με αποτέλεσμα το βρέφος να χάσει τη ζωή του από πνιγμό.

Η ίδια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και νοσηλεύεται στη μαιευτική κλινική, καθώς το «έσκασε» από το νοσοκομείο περίπου 24 ώρες μετά τη γέννα, επομένως χρήζει ιατρικής βοήθειας.

Στο νοσοκομείο φάνηκαν ύποπτες οι κινήσεις της κοπέλας από την αρχή, καθώς είχε φτάσει μόνη της. Μάλιστα, όταν διαπίστωσαν ότι η 27χρονη μητέρα έλειπε από το δωμάτιο, αμέσως ενημερώθηκαν οι Αρχές.

Το πρωί της επόμενης ημέρας, η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου την κάλεσε στο τηλέφωνο και τη ρώτησε πού βρίσκεται. Η απάντηση της κοπέλας ήταν «είμαι καλά, είμαι σπίτι μου» και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ακουγόταν ψύχραιμη.

Όπως δήλωσε στο thebest η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα ο θάνατος του νεογέννητου κοριτσιού οφείλεται σε πνιγμό.

Η 27χρονη οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα και σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η γυναίκα οδηγήθηκε στο νοσοκομείου, όπου και θα μείνει εκεί μέχρι τη Δευτέρα που θα προσέλθει στον Ανακριτή για την απολογία της.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Ο δικηγόρος της 27χρονης, Γιάννης Αποστολόπουλος, μιλώντας στο thebest, είπε πως ζητήθηκε να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, διότι σύμφωνα με την πλευρά της υπεράσπισης δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία αλλά για το αδίκημα της παιδοκτονίας. Επίσης ανέφερε ότι η 27χρονη ισχυρίστηκε ότι άφησε το βρέφος δίπλα στη θάλασσα για να το βρει κάποιος ώστε να μη διατρέξει κίνδυνο η ζωή του. Ο κ. Αποστολόπουλος πρόσθεσε ότι η 27χρονη πονάει σωματικά για αυτό και μεταφέρεται στο νοσοκομείο και πως είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Κανείς δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η κοπέλα είχε κρύψει απ΄ όλους την εγκυμοσύνη της και κανείς δεν γνώριζε πως είχε μεταβεί στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" για να γεννήσει.

Η 27χρονη, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, φέρεται να είχε προαπαφασίσει να προχωρήσει σε καισαρική, φοβούμενη ενδεχομένως ότι με το πέρασμα των ημερών θα γινόταν αντιληπτή από τον περίγυρό της. Έτσι μετέβη στο νοσηλευτήριο και με την δικαιολογία πως ο γιατρός της που διαμένει στην Αθήνα είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας, της συνέστησε να κάνει καισαρική, γι' αυτό και ζήτησε από τους ιατρούς της κλινικής να την αναλάβουν.

Άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν πολύ γρήγορα την 27χρονη, η οποία μετά την πράξη της επέστρεψε στο σπίτι που μένει μαζί με τη μητέρα της στην Πάτρα – στα Ζαρουχλέικα.

Τι υποστηρίζει η 27χρονη

Η νεαρή γυναίκα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι γέννησε πριν από δύο ημέρες με καισαρική. «Το βράδυ της Τρίτης πήρα το μωρό και έφυγα από το νοσοκομείο χωρίς να μου δώσουν εξιτήριο οι γιατροί. Περιπλανήθηκα για ώρες στην παραλία. Δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν σε απόγνωση. Τελικά αποφάσισα να το αφήσω στην άκρη της παραλίας» είπε η 27χρονη.

Ο συνήγορος της γυναίκας, Γιάννης Αποστολόπουλος, ήρθε σε επικοινωνία με την 27χρονη μητέρα, η οποία «είναι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση»​​​​​. Όπως είπε η ίδια στον συνήγορό της, γέννησε μόνη της, χωρίς την παρουσία κάποιου συγγενικού προσώπου, καθώς δεν γνώριζε κανείς ότι η κοπέλα ήταν έγκυος.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της ο οποίος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του STAR, η κοπέλα φέρεται να προέβη σε αυτή την ενέργεια εξαιτίας της ντροπής που ένιωθε. Ο βιολογικός πατέρας δεν εμφανίστηκε πουθενά, ενώ συγγενείς και φίλοι δε γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της.

Μάλιστα, η 27χρονη μητέρα, όπως και η οικογένειά της, δε γνώριζαν μέχρι πριν από λίγο ότι το μωρό είναι νεκρό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Star:

Πώς την εντόπισαν οι Αρχές

Στην αρχή των ερευνών οι δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας που επιλήφθηκαν της υπόθεσης «χτένισαν» την παραλία και την θάλασσα κοντά στην περιοχή, καθώς πίστευαν ότι θα έβρισκαν και κάποιον ενήλικα κοντά στο σημείο που βρέθηκε το νεκρό βρέφος. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, γι’ αυτό και στο «μικροσκόπιο» μπήκαν τα νοσοκομεία, ψάχνοντας για κάποια γυναίκα που είχε γεννήσει πρόσφατα.

Η 27χρονη, όπως μετέδωσε το OPEN, εμφανίστηκε στο νοσοκομείο μόνη της για να γεννήσει και μαζί της δεν είχε ρούχα ούτε για την ίδια ούτε για το μωρό της. Αυτό ήταν κάτι που προβλημάτισε ιδιαίτερα τις νοσηλεύτριες που ήρθαν σε επαφή με την νεαρή κοπέλα κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο και το ανέφεραν στις Αρχές. Έτσι κατέληξαν στα ίχνη της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το νεκρό βρέφος εντοπίστηκε από μια έγκυο γυναίκα καθώς περπατούσε στην παραλία. Εκείνη τηλεφώνησε αμέσως στις αρχές και οι Λιμενικοί εντόπισαν τη μάνα του μωρού, μία κοπέλα 27 ετών και τη συνέλαβαν.

Η σορός του βρέφους εντοπίστηκε τυλιγμένη σε κουβέρτα, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Πρόκειται για τη σορό ενός κοριτσιού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Καστοριά: Ξεπάγωσε η λίμνη και έπαθε σοκ όλη η πόλη - Τι βρήκαν

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση ΤΩΡΑ στη Μενάνδρου

Σχετικές ειδήσεις