ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρό βρέφος στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα η 27χρονη μητέρα – Τι είπε στους αστυνομικούς

Νεκρό βρέφος στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα η 27χρονη μητέρα –  Τι είπε στους αστυνομικούς
pixabay

Ομολόγησε και συνελήφθη η 27χρονη μητέρα που άφησε το νεογέννητο κοριτσάκι της σε παραλία στην Πάτρα, με αποτέλεσμα το βρέφος να βρει τραγικό θάνατο.

Το άτυχο βρέφος εντόπισαν το μεσημέρι της Τετάρτης (12/02) περαστικοί οι οποίοι -σοκαρισμένοι από το αποτρόπαιο θέαμα- ειδοποίησαν την Αστυνομία και το Λιμενικό.

Άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν πολύ γρήγορα την 27χρονη, η οποία μετά την πράξη της επέστρεψε στο σπίτι που μένει μαζί με τη μητέρα της στην Πάτρα – στα Ζαρουχλέικα.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου και ομολόγησε ότι άφησε το μωρό της στην παραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη γυναίκα έχει καταγωγή από την Πάτρα, ανύπαντρη και αποχώρησε από το μαιευτήριο χωρίς να λάβει εξιτήριο.

Η νεαρή γυναίκα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι γέννησε πριν από δύο ημέρες με καισαρική. «Το βράδυ της Τρίτης πήρα το μωρό και έφυγα από το νοσοκομείο χωρίς να μου δώσουν εξιτήριο οι γιατροί. Περιπλανήθηκα για ώρες στην παραλία. Δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν σε απόγνωση. Τελικά αποφάσισα να το αφήσω στην άκρη της παραλίας» είπε η 27χρονη.

Οι λόγοι που οδήγησαν την 27χρονη να εγκαταλείψει το νεογέννητο κοριτσάκι της, μέχρι στιγμής, παραμένουν άγνωστοι και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης για να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Η σορός του άτυχου βρέφους μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο και σήμερα, Πέμπτη (13/02) θα διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή, η οποία αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια θανάτου του.

Τι υποστηρίζει η μητέρα

Ο συνήγορος της γυναίκας, Γιάννης Αποστολόπουλος, ήρθε σε επικοινωνία με την 27χρονη μητέρα, η οποία «είναι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση»​​​​​.

Όπως είπε η ίδια στον συνήγορό της, γέννησε μόνη της, χωρίς την παρουσία κάποιου συγγενικού προσώπου, καθώς δεν γνώριζε κανείς ότι η κοπέλα ήταν έγκυος.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της ο οποίος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του STAR, η κοπέλα φέρεται να προέβη σε αυτή την ενέργεια εξαιτίας της ντροπής που ένιωθε. Ο βιολογικός πατέρας δεν εμφανίστηκε πουθενά, ενώ συγγενείς και φίλοι δε γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της.

Μάλιστα, η 27χρονη μητέρα, όπως και η οικογένειά της, δε γνώριζαν μέχρι πριν από λίγο ότι το μωρό είναι νεκρό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Star:

Το χρονικό της υπόθεσης

Το νεκρό βρέφος εντοπίστηκε από μια έγκυο γυναίκα καθώς περπατούσε στην παραλία. Εκείνη τηλεφώνησε αμέσως στις αρχές και οι Λιμενικοί εντόπισαν τη μάνα του μωρού, μία κοπέλα 27 ετών και τη συνέλαβαν.

Η σορός του βρέφους εντοπίστηκε τυλιγμένη σε κουβέρτα, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Πρόκειται για τη σορό ενός κοριτσιού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις