ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν λύκο σφηνωμένο στην πόρτα τους (pics)

Θεσσαλονίκη: Βρήκαν λύκο σφηνωμένο στην πόρτα τους (pics)
INTIME NEWS

Μία ταλαιπωρία με αίσιο τέλος έζησε ένας λύκος στο χωριό Καστανάς Θεσσαλονίκης όταν εγκλωβίστηκε στην καγκελόπορτα ενός σπιτιού…

Ο λύκος απολαμβάνει ήδη την ιατρική φροντίδα στα έμπειρα χέρια των μελών του «Αρκτούρου» και σύντομα, μόλις γιατρευτεί, θα αφεθεί ελεύθερος.

Εξοικειωμένοι οι λύκοι με τον άνθρωπο

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά, που λύκοι περιφέρονται κοντά ή μέσα σε χωριά, καθώς κατά καιρούς γίνονται γνωστές σχετικές αναφορές. Για συνηθισμένη γενικά δραστηριότητα έκανε λόγο ο κ. Στεφάνου, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη αύξηση σε αυτά τα περιστατικά, τα οποία αποδίδει στην εξοικείωση των λύκων με την ανθρώπινη δραστηριότητα.

«Ούτως ή άλλως, οι λύκοι είναι ζώα που μπορούν να περάσουν μέσα από κατοικημένες περιοχές, κυρίως στη διάρκεια της νύχτας ή τις πρώτες πρωινές ώρες όταν δεν κινούνται πολλοί άνθρωποι και αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί αναζητούν υπολείμματα τροφών, είτε σε σκουπίδια, είτε σε αυλές κτλ» τόνισε ο εκπρόσωπος του «Αρκτούρου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λύκος στον Καστανά, ίσως προσπάθησε να περάσει από την περίφραξη για να φύγει, είτε μπορεί να εντόπισε κάτι με το οποίο θα μπορούσε να τραφεί και στη συνέχεια ίσως κυνηγήθηκε από τα σκυλιά και εγκλωβίστηκε στα κάγκελα.

«Φόβος δεν πρέπει να υπάρχει»

Θα πρέπει όμως να φοβάται ο άνθρωπος τον λύκο; Ο Πάνος Στεφάνου είναι κατηγορηματικός: «Φόβος δεν πρέπει να υπάρχει. Σίγουρα θα πρέπει να μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για κάποιο άγριο ζώο. Αλλά φόβο δεν πρέπει να αισθανόμαστε, γιατί παρότι είναι άγριο ζώο, ο μύθος και η παράδοση τον παρουσιάζει ως πολύ πιο άγριο και τρομακτικό από ότι στην πραγματικότητα είναι. Δεν επιτίθενται σε ανθρώπους δεν είμαστε μέρος της τροφικής του αλυσίδας ή της δίαιτας του, οπότε δεν κυνηγάει ανθρώπους για να τους σκοτώσει και να τραφεί. Άρα σίγουρα θα έλεγα όχι στον φόβο» κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μάρθα Καραγιάννη: Αποκάλυψη! Αυτή είναι η διάγνωση των γιατρών - Τα νεότερα για την υγεία της

Σχετικές ειδήσεις