ΕΛΛΑΔΑ

Η Τσικνοπέμπτη της ΠΟΕΔΗΝ στο Μαξίμου: Έψησαν σουβλάκια και λουκάνικα μπροστά από τα ΜΑΤ (pics)

Η Τσικνοπέμπτη της ΠΟΕΔΗΝ στο Μαξίμου: Έψησαν σουβλάκια και λουκάνικα μπροστά από τα ΜΑΤ (pics)
INTIME NEWS

Με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο, προφανώς λόγω της ημέρας, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και υπάλληλοι καθαριότητας στο Δρομοκαΐτειο λίγα μέτρα μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ανήμερα της Τσικνοπέμπτης συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού προκειμένου να τσικνίσουν τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του ώστε να τους ευαισθητοποιήσουν πριν ζήσουν και πάλι ημέρες του 2015.

Οι συγκεντρωθέντες έστησαν τις ψησταριές και τα τραπέζια τους και έψησαν σουβλάκια και λουκάνικα. Δεν δίστασαν μάλιστα να προσφέρουν τα καλούδια τους και στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο, οι οποίοι όμως είπαν «όχι» και τελικά δεν έφαγαν.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δρομοκαΐτειου μαζί με μέλη της ΠΟΕΔΗΝ βρέθηκαν σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, έξω από το Μαξίμου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις 50 απολύσεις στην καθαριότητα και να καταγγέλλουν ότι οι καθαρίστριες θα μείνουν χωρίς εργασία, καθώς στον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για την πρόσληψη νέων δεν λαμβάνουν πρόσθετη μοριοδότηση λόγω προϋπηρεσίας, αίτημα το οποίο έχει καταθέσει εδώ και καιρό η Ομοσπονδία προς το Υπουργείο Υγείας.

«Στα τέλη Μαΐου, 50 καθαρίστριες θα απολυθούν λόγω λήξης της σύμβασής τους. Με την κίνησή τους αυτή ζητάνε να διατηρήσουν τη δουλειά τους», υποστήριξε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση λόγω της ημέρας, καθώς οι καθαρίστριες μετά τον Μάιο θα μείνουν χωρίς εργασία», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γιαννάκος σημείωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα συναντηθεί μαζί τους, ενώ και το υπουργείο Υγείας ότι θα περάσει διάταξη νόμου όπου θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση στο νέο διαγωνισμό με στόχο την πρόσληψή τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μάρθα Καραγιάννη: Αποκάλυψη! Αυτή είναι η διάγνωση των γιατρών - Τα νεότερα για την υγεία της

Βικτόρια Μπέκαμ: Το εξώφυλλο στην Vogue με δημιουργία της Μαρέβας Μητσοτάκη (pics)

Σχετικές ειδήσεις