ΕΚΤΑΚΤΟ

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Νέο ύποπτο κρούσμα στην Αθήνα - Μεταφέρεται στο Αττικόν

Newsbomb

Σε συναγερμό οι Αρχές – Πρόκειται για φίλη της 40χρονης που διαγνώσθηκε ως το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες είναι φίλη της 40χρονης που διαγνώσθηκε ως το τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα.

Η ασθενής πριν από λίγο έλαβε οδηγίες προκειμένου να μεταβεί στο νοσοκομείο Αττικόν, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊο, σύμφωνα με το Έθνος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φίλη της 40χρονης είχε επαφές μαζί της μετά το ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία, ενώ φαίνεται πως και η ίδια παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα για το λόγο αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στο Νοσοκομείο Αττικόν που είναι νοσοκομείο αναφοράς και στο οποίο νοσηλεύεται και η 40χρονη.

Η ειδική ομάδα των ειδικών πουν έχει ορισθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν έχει παραλάβει τη φίλη της 40χρονης προκειμένου να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για το προσωπικό αλλά και τους υπόλοιπους ασθενείς. Μάλιστα, σημειώνεται ότι αναμένεται να απομονωθεί στους ειδικούς χώρους που έχουν ορισθεί, ενώ δείγμα θα σταλεί προς εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχει μολυνθεί.

Τα νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την χώρα

Συνολικά 13 είναι τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊού σε όλη τη χώρα, τα οποία ορίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας να υποδέχονται και να αντιμετωπίζουν κρούσματα ή πιθανά κρούσματα της ασθένειας COVID-19.

Σε αυτά τα υγειονομικά ιδρύματα καθώς και στα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχει καταγράφει επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Επίσης έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς είναι ανά Υγειονομική Περιφέρεια τα εξής:

Τρία κρούσματα στην Ελλάδα

Κοροναϊός: Σε τρία ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας, μετά την επιβεβαίωση από το υπουργείο Υγείας, το μεσημέρι της Πέμπτης, ότι πέραν της 38χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε θετικό στον ιό και το παιδί της, καθώς και μια ακόμη γυναίκα που ζει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για γυναίκα από το Μαρούσι, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Η γυναίκα επέστρεψε αεροπορικώς.

Αυτή τη στιγμή, ψάχνουν όχι μόνο το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον, αλλά και τους συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι 40 ετών και νοσηλεύεται στο "Αττικόν".

Σημειώνεται ότι η γυναίκα στην Αθήνα πήγε μόνη της - συνοδευόμενη από φίλη της - σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου όμως έχουν ληφθεί ήδη μέτρα για την πρόληψη του ιού και έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος διαλογής των περιστατικών εκτός του νοσοκομείου.

Εκεί, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έκρινε ότι ήταν ασθενής υψηλού κινδύνου, έλαβε δείγμα το οποίο και εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Η γυναίκα παρέμεινε στον ειδικό χώρο διαλογής εκτός νοσοκομείου έως ότου επιβεβαιώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό και έτσι διακομίσθηκε στο "Αττικόν", όπου και νοσηλεύεται.

Την ίδια ώρα, θετικό στον κοροναϊό βρέθηκε κι άλλο μέλος της οικογένειας της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το παιδί της 38χρονης.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του, σε απομόνωση. Το παιδί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Δύο ύποπτα κρούσματα στη Βουλή

Κοροναϊός Ελλάδα: Υπάλληλος της «Πειραιώς» η 40χρονη που νοσεί στην Αθήνα – Τι αναφέρει η Τράπεζα

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved