ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό: Στον Νότιο Έβρο η ένταση – Τι είπε στο Newsbomb.gr o βουλευτής Χρ. Δερμεντζόπουλος

Μεταναστευτικό: Στον Νότιο Έβρο η ένταση – Τι είπε στο Newsbomb.gr o βουλευτής Χρ. Δερμεντζόπουλος

Για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, μίλησε στο Newsbomb.gr ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Η κατάσταση στις Καστανιές, όπως είπε στο Newsbomb.gr o κ. Δερμεντζόπουλος, είναι πλέον υπό έλεγχο, ενώ η ένταση φαίνεται να έχει μεταφερθεί στον Νότιο Έβρο.

Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού είναι σε συνεχή επιφυλακή και προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές του Πέπλου και των Φερών, όπου δεν υπάρχει φράκτης με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας από το ποτάμι.

Ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε πως τεράστιο είναι το κύμα συμπαράστασης των κατοίκων της περιοχής προς τους χιλιάδες ένστολους που βρίσκονται στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας.

1.000 μετανάστες προσπάθησαν να «εισβάλουν» στις Φέρες

Το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, περίπου 1.000 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα στον ποταμό Έβρο στην περιοχή των Φερών, ωστόσο στρατός και Αστυνομίας κατάφερε να τους απωθήσει και κανείς να μην περάσει τα σύνορα.

Όπως αναφέρει ο κοινοτάρχης Φερών, κ. Αθανάσιος Πεμούσης στο Newsbomb.gr, κατά τη διάρκεια της «εισβολής» έπεσαν και πολλές προειδοποιητικές βολές.

Αυτή την ώρα, στο φυλάκιο Καραγώγου στις Φέρες βρίσκονται σε επιφυλακή στρατός, αστυνομία και απλοί πολίτες.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο:

Όπως αναφέρουν, στο Newsbomb.gr αξιωματικοί της ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται στον ποταμό Έβρο, περίπου 2.000 μετανάστες βρίσκονται στην τουρκική πλευρά.

24.203 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα σε 48 ώρες

Υπενθυμίζεται ότι από τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου (01/03) μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας (02/03) οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ένοπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή του Έβρου απέτρεψαν 24.203 προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα μας και συνελήφθησαν συνολικά 183 άτομα.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Τα άτομα που δικάστηκαν σήμερα για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδικάστηκαν σε τέσσερα έτη φυλάκιση χωρίς αναστολή και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή έκαστος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό LIVE: Το Newsbomb.gr σε Έβρο και Μυτιλήνη - Άλλη μια δύσκολη νύχτα προ των πυλών

Μεταναστευτικό: Βίντεο σοκ – Ο Έβρος «φλέγεται» - Το βρώμικο παιχνίδι του «σουλτάνου»

#IStandWithGreece: Όλοι στο πλευρό της Ελλάδας – Συγκινητικά μηνύματα από όλο τον κόσμο