ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Έτσι θα γίνει η μεταφορά των μεταναστών –Η διαδικασία και το αρματαγωγό

Το Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Έτσι θα γίνει η μεταφορά των μεταναστών –Η διαδικασία και το αρματαγωγό

Ακόμα και μέρες μπορεί να διαρκέσει η διαδικασία καταγραφής των προσφύγων και των μεταναστών που έφθασαν στη Μυτιλήνη από την 1η Μαρτίου, όπως ανέφεραν στο Newsbomb.gr πηγές του Λιμενικού Σώματος.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έφθασαν στο νησί τις τελευταίες μέρες, όπως αναφέρουν λιμενικοί στο Newsbomb.gr, θα μεταφέρονται με οχήματα του Λιμενικού Σώματος -σε ομάδες των 15 ατόμων – στα Αστυνομικά Τμήματα. Εκεί, θα γίνεται η προβλεπόμενη διαδικασία καταγραφής και στη συνέχεια θα επιβιβάζονται στο αρματαγωγό «Ρόδος».

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Υπενθυμίζεται ότι το αρματαγωγό «Ρόδος» έφθασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 10:10 το πρωί της Τετάρτης (04/03) και στο λιμάνι έχουν ήδη συγκεντρωθεί οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες που πρόκειται να επιβιβαστούν σε αυτό.

Δείτε φωτογραφίες από το αρματαγωγό στην gallery:

Το αρματαγωγό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, αναμένεται να δεχθεί περισσότερους από 500 πρόσφυγες και μετανάστες. Αν η διαδικασία καταγραφής υπολογίζεται να διαρκεί -όπως αναφέρουν πηγές του Λιμενικού- περίπου δύο ώρες για κάθε ομάδα των δεκαπέντε ατόμων, αυτό σημαίνει ότι η όλη διαδικασία θα μπορούσε να κρατήσει ακόμα και μέρες.

Οι ροές, σύμφωνα με τον πρόεδρο των λιμενικών στη Μυτιλήνη Φώτη Γαρουφαλιά, τα τελευταία δύο βράδια είναι μηδενικές.

Διαβάστε επίσης: Αποστολή Newsbomb.gr: Στη Μυτιλήνη το αρματαγωγό που θα μεταφέρει μετανάστες στην ενδοχώρα

Το πρώτο κλειστό κέντρο για απελάσεις «εξπρές»

Θέμα χρόνου είναι η δημιουργία του πρώτου κλειστού κέντρου στην ενδοχώρα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επαναπατρίζονται άμεσα όσοι εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας μετά την 1η Μαρτίου.

Το περίκλειστο κέντρο, σύμφωνα με την «Καθημερινή», θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα και -όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου – σε αυτό αναμένεται να μετακινηθούν όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μας τόσο από τον Έβρο, όσο και από τα νησιά.

Την Τρίτη (03/03) εκδόθηκε σε ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται για ένα μήνα η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου από άτομα που εισέρχονται παράνομα στη χώρα και τα άτομα αυτά επιστρέφονται –χωρίς καταγραφή– στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής. Καθώς η ΠΝΠ έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Μαρτίου, όσοι έφθασαν στα νησιά από την Κυριακή (01/03) και μετά εμπίπτουν στη συγκεκριμένη διάταξη και άρα θα πρέπει να επιστραφούν χωρίς να υποβάλουν αίτημα ασύλου.

«Η αναστολή της διαδικασίας ασύλου στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, ότι η χώρα μας δεν θεωρεί πρόσφυγες όσους εισέρχονται παράνομα», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και συμπλήρωσε: «Αντίθετα, πρόκειται για άτομα που εκμεταλλεύεται η γείτων χώρα προκειμένου να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Σε αυτό είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Άγρια επεισόδια στις Καστανιές – Οι μετανάστες πετούν χημικά στους αστυνομικούς

Τι κέρδισε η Ελλάδα από την επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο