ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή Newsbomb.gr: Στη Μυτιλήνη το αρματαγωγό που θα μεταφέρει μετανάστες στην ενδοχώρα

Αποστολή Newsbomb.gr: Στη Μυτιλήνη το αρματαγωγό που θα μεταφέρει μετανάστες στην ενδοχώρα

Έφθασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το αρματαγωγό που αναμένεται να παραλάβει πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν φθάσει στο νησί μετά την ανακοίνωση Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων.

Το αρματαγωγό «Ρόδος» προσέγγισε το λιμάνι στις 10:10. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και το αρματαγωγό θα δέσει μόλις αναχωρήσει το πλοίο της γραμμής.

Στο λιμάνι έχουν ήδη συγκεντρωθεί οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα επιβιβαστούν στο αρματαγωγό.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Από το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη, φαίνεται πως οι δυνάμεις της ελληνικής ακτοφυλακής έχουν καταφέρει να περιορίσουν σημαντικά την ανεξέλεγκτη είσοδο προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.

Ειδικότερα, όπως είπε στο Newsbomb.gr o περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη από χθες το βράδυ δεν υπάρχουν άλλες αφίξεις και όσοι πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στο νησί τις προηγούμενες μέρες αναμένεται να επιβιβαστούν σε αρματαγωγό του στρατού προκειμένου να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

Το αρματαγωγό, όπως είπε ο κ. Μουτζούρης, έφθασε στο νησί το πρωί της Τετάρτης (04/03). Η μεταφορά όμως των νεοεισερχόμενων θα καθυστερήσει καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής τους.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις προσφύγων και μεταναστών προς το λιμάνι της Μυτιλήνης, ο περιφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι λαμβάνουν μηνύματα τα οποία αναφέρουν ότι μπορούν να επιβιβαστούν σε πλοία για να περάσουν στην ενδοχώρα. Γεγονός που δεν ισχύει.

Το πρωί της Τετάρτης (04/03) μία ομάδα περίπου 20 ατόμων επιχείρησε να προσεγγίσει πεζή το Blue Star Mykonos στο λιμάνι της Μυτιλήνης και απωθήθηκαν μόλις έγιναν αντιληπτοί από τις αρμόδιες Αρχές.

mitilini_nb1.jpg

Για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες δύο μέρες στον καταυλισμό στην Μόρια μίλησε στο Newsbomb.gr o πρόεδρος λιμενικών Μυτιλήνης Φώτης Γαρουφαλιάς. Μετανάστες και πρόσφυγες άρχισαν να κατεβαίνουν μαζικά προς το λιμάνι, όπως επιβεβαίωσε στο Newsbomb.gr o κ. Γαρουφαλιάς, μετά από ψευδείς πληροφορίες ότι μπορούν πλέον να επιβιβαστούν σε πλοία με προορισμό την ενδοχώρα.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Οι ροές, σύμφωνα με τον πρόεδρο των λιμενικών, τα τελευταία δύο βράδια είναι μηδενικές. Με βάση τις εντολές που δόθηκαν μετά το ΚΥΣΕΑ, οι Αρχές θα προσχωρήσουν στην καταγραφή των νεοεισερχομένων - χωρίς να δοθεί το δικαίωμα ασύλου - και στη συνέχεια θα επιβιβαστούν στην αρματαγωγό.

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο κ. Γαρουφαλιάς, το αρματαγωγός «Ρόδος» θα δεχθεί περισσότερους από 500 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ θα παραμείνει στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να παραλάβει και άλλους νεοεισερχόμενους.

Επίσης, οι δρόμοι πλέον στο νησί είναι ανοικτοί και, όπως είπε στο Newbomb.gr o κ. Μουτζούρης, έχουν διαλυθεί τα μπλόκα των πολιτών προς το ΚΥΤ της Μόριας.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τετάρτης (04/03) όσοι πρόσφυγες και μετανάστες κοιμήθηκαν το βράδυ της Τρίτης (03/03) στη Σκάλα Συκαμνιάς μετακινήθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Άγρια επεισόδια στις Καστανιές – Οι μετανάστες πετούν χημικά στους αστυνομικούς

Τι κέρδισε η Ελλάδα από την επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο