ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολάκης για Έβρο: Δεχόμαστε μαζική εισβολή – Θέλει προσοχή, μπορεί να ξεφύγουν τα πράγματα

Αποστολάκης για Έβρο: Δεχόμαστε μαζική εισβολή – Θέλει προσοχή, μπορεί να ξεφύγουν τα πράγματα
INTIME NEWS

Την άποψη ότι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο μπορεί να χειροτερέψει, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Δεχόμαστε μαζική εισβολή από πρόσφυγες από τη γειτονική χώρα, η οποία είναι κατευθυνόμενη», τόνισε ο κ. Αποστολάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (04/03).

«Δεν είχαμε επιλογές. Έπρεπε να φρεναριστεί το κύμα προσφύγων και μεταναστών. Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν σωστές. Θέλει πολλή προσοχή γιατί μπορεί να ξεφύγουν τα πράγματα», τόνισε.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρώην υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία των κατοίκων με τις δυνάμεις του Στρατού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο κ. Αποστολάκης είπε χαρακτηριστικά: «Οι κάτοικοι έδειξαν απίστευτη συμπαράσταση στον κόσμο» και πρόσθεσε ότι: «Και εκεί θέλει προσοχή για να μην πάρουν οι κάτοικοι τον νόμο στα χέρια τους στον Έβρο».

«Ο Ερντογάν το δηλώνει, το δουλεύει εδώ και αρκετά χρόνια. Φοβάμαι ότι θα χειροτερεύσει η κατάσταση με το προσφυγικό. Πιστεύω ότι θα έχει συνεχώς κόσμο στον Έβρο για να ασκεί πίεση ο Ερντογάν», σημείωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Χιλιάδες «πολιορκούν» τα σύνορα

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας δέχεται μεγάλες πιέσεις στα σύνορα με την Τουρκία. Από το πρωί του Σαββάτου (29/01) έως και τις 6:00 το πρωί της Τετάρτης (04/03) οι ελληνικές Αρχές στον Έβρο έχουν αποτρέψει 27.823 παράνομες εισόδους προσφύγων και μεταναστών και έχουν πραγματοποιηθεί 220 συλλήψεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Το ίδιο εκρηκτική χαρακτηρίζεται και η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου, καθώς οι δυνάμεις της ελληνικής ακτοφυλακής δίνουν και αυτές «μάχη» στα θαλάσσια σύνορα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, οι ροές στη Μυτιλήνη τις τελευταίες δύο μέρες είναι μηδενικές, ενώ στο λιμάνι το νησιού έχει φθάσει αρματαγωγό που θα παραλάβει τους νεοεισερχόμενους.

Διαβάστε επίσης: Αποστολή Newsbomb.gr: Στη Μυτιλήνη το αρματαγωγό που θα μεταφέρει μετανάστες στην ενδοχώρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Το Newsbomb.gr στα άγρια επεισόδια στις Καστανιές – Οι μετανάστες προσπαθούν να κόψουν τα σύρματα

«Βόμβα» Αποστολάκη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία