ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αυτός είναι ο λόγος που έκλεισαν οι καφετέριες (pics)

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αυτός είναι ο λόγος που έκλεισαν οι καφετέριες (pics)

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Χιλιάδες συμπολίτες μας δείχνουν να έχουν πάρει εντελώς αψήφιστα και ανεύθυνα την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα υπό την απειλή του νέου κορονοϊού, καθώς, και με σύμμαχο την καλοκαιρία, δεν έχασαν την ευκαιρία σήμερα, Παρασκευή (13/03) να… κατακλύσουν τις καφετέριες και τα εστιατόρια, παρά τις εκκλήσεις του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης για περιορισμό των μετακινήσεων και αποφυγή των χώρων εστίασης.

Πρόκειται για ξεκάθαρη ανευθυνότητα, μιας και δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα με την εξάπλωση του κορονοϊού και στη χώρα μας.

Στις καφετέριες της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στον Φλοίσβο, στη Γλυφάδα, στην Κηφισιά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, οι καφετέριες ήταν - μετά το μεσημέρι - γεμάτες από κόσμο, νεαρής και όχι μόνο ηλικίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR:

Με βάση τα παραπάνω, η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να λάβει σκληρότερα μέτρα, με τον κ. Τσιόδρα να ανακοινώνει πως κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, τα μπαρ, οι καφετέριες, τα εστιατόρια - εκτός των ντελίβερι και των take away, τα κέντρα αισθητικής, τα κουρεία και τα κομμωτήρια.

Οργισμένος με την συγκεκριμένη κατάσταση εμφανίστηκε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο.

«Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Και ειδικά όσους έχουν ανάγκη. Σήμερα και μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Επιδημιολόγων, επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση.

«Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευτούμε, δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί και από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση», είπε ο υπουργός Υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 190 τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα - 5 εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση

Κοροναϊός: Μεγάλη προσοχή - Έτσι θα «σκοτώσετε» τον ιό (pics)

Κοροναϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Με μάσκες και γάντια στους δρόμους της Αθήνας - Απίστευτες εικόνες

Κοροναϊός: «Βόμβα» από Έλληνα επιστήμονα για την θνησιμότητα του ιού