ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο έκτος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα - Πώς συνδέεται με άλλα τρία θύματα

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο έκτος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα - Πώς συνδέεται με άλλα τρία θύματα
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα- Εβδομήντα ετών ο έκτος νεκρός στη χώρα μας, με υποκείμενα νοσήματα - Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Καστοριάς

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ένας 70χρονος άνδρας με υποκείμενα νοσήματα άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης (18/03) στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με το oladeka.com ήταν από τους Μανιάκους Καστοριάς και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, τα αποτελέσματα των εξετάσεών του βγήκαν σήμερα, επιβεβαιώνοντας ότι είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

Στο νοσοκομείο νοσηλευόμενη βρίσκεται και η σύζυγος του με ηπιότερα αλλά σοβαρά συμπτώματα του ανώτερου αναπνευστικού και αναμένονται αποτελέσματα από το εργαστήριο αναφοράς και για αυτήν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ρόκειται για τον τρίτο θάνατο από τον κορονοϊό στην Καστοριά.

Επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα, αναμένεται να γίνουν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ειδικών, στις 18.00 το απόγευμα.

Στα 418 τα κρούσματα

Χθες, Τετάρτη κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από τους αρμόδιους, ανακοινώθηκαν 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των ασθενών με κορονοϊό στη χώρα μας στα 418.

Τα 64 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 79 ασθενείς, οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 εργαστηριακά δείγματα.

Την εκτίμηση της ομάδας της λοιμωξιολόγου, Βασιλικής Σύψα ότι αυτή τη στιγμή έχουμε 2.000. με 3.000 περιστατικά αλλά με αρκετή αβεβαιότητα, ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ο καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως τόνισε, «η εκτίμηση της ομάδας της ομάδας της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε 2.000. με 3.000 περιστατικά πληθυσμό αλλά με αρκετή αβεβαιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σας αφορά! Πόσοι έχουν τα συμπτώματα στην Ελλάδα – Αναλυτικοί χάρτες

Κορονοϊός: Δείτε ΕΔΩ αν δικαιούστε το επίδομα των 800 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις