ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Είναι ανεύθυνοι! Ουρές στα διόδια – Οι Αθηναίοι φεύγουν για την επαρχία

Κορονοϊός: Είναι ανεύθυνοι! Ουρές στα διόδια – Οι Αθηναίοι φεύγουν για την επαρχία

Μπορεί να υπάρχει καραντίνα και οι επιστήμονες να τονίζουν πως δεν πρέπει να εξαπλωθεί ο ιός, ωστόσο δεκάδες συμπολίτες μας δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν την κρισιμότητα.

Είναι ανεύθυνοι, είναι επιπόλαιοι ή μήπως απλώς ηλίθιοι;

Την ώρα που όλος ο πλανήτης αγωνία για την εξάπλωση του φονικού κορονοϊού και οι πολίτες έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, υπάρχουν κάποιοι σε μια γωνιά της Γης που αγνοούν τις εκκλήσεις.

Μαντέψτε πού... Μα, φυσικά στην Ελλάδα! Είναι ο... μάγκας ο Έλληνας, ο... ανυπότακτος, ο δήθεν επαναστάτης, αυτός που δεν συμμορφώνεται ακόμα και όταν απειλείται η ζωή του ίδιου και των συμπολιτών του. Με απλά λόγια, είναι ο μαλ@@@, ο απαράδεκτος Έλληνας.

Πώς αλλιώς να το πουν οι επιστήμονες; Πόσες εκκλήσεις πρέπει να γίνουν; Πόσα διαγγέλματα να βγάλει ο πρωθυπουργός; Πόσες εικόνες φρίκης από την Ιταλία πρέπει να δεις βρε ηλίθιε για να καταλάβεις ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και επικίνδυνα.

Τι κι αν οι Αρχές φωνάζουν εδώ και ημέρες πως πρέπει να μείνουμε όλοι σπίτια μας ώστε ο κορονοϊός να μην εξαπλωθεί; Ο ανεκδιήγητος Έλληνας πήρε το αμαξάκι του, το φόρτωσε μέχρι πάνω μπαγκάζια και έφυγε για το χωριό.

Γιατί; Ας εξηγήσει κάποιος από αυτούς του «μάγκες» το γιατί. Θέλετε να μεταφέρετε τον ιό σε όλη την Ελλάδα; Μέχρι στιγμής είναι μικρό το ποσοστό κρουσμάτων στην επαρχία, γιατί πάτε να τα καταστρέψετε όλα;

Η εικόνα στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν απογοητευτική. Χιλιάδες ανεύθυνοι συμπολίτες μας αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα και να πάνε στην επαρχία. Απλά, τραγικό! Καμία σωτηρία.

Είναι τόσο μεγάλη η έξοδος, σχηματίστηκαν ουρές εκατοντάδων μέτρων στα διόδια της Ελευσίνας!

Όπως καταγράφεται χαρακτηριστικά στον χάρτη της Google, στην Ολυμπία Οδό, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, ώρα 12:45, μεσημέρι Παρασκευής, είχε σχηματιστεί ουρά από αυτοκίνητα με πολίτες που εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Πλέον ο κίνδυνος για την διασπορά του covid-19 σε όλη την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από ορατός, κάτι που έγινε και στην Ιταλία, όταν μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού χιλιάδες κάτοικοι έφυγαν από την Λομβαρδία, με αποτέλεσμα την διασπορά σε όλη την χώρα, με τα σοκαριστικά γεγονότα που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Τόσο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό του διάγγελμα όσο και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας έστειλαν, χθες, ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ταξιδέψουν...

Μια παράκληση που μάλλον δεν εισακούστηκε, με το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας να έχει πέσει στο... τραπέζι, σε μια προσπάθεια να καταλάβουν οι Έλληνες τον κίνδυνο διασποράς του ιού.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε και πώς θα εφαρμοστεί; Ποιοι θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν

Κορονοϊός: Μεγάλη προσοχή - Αυτός είναι ο τρόπος εξάπλωσης που δεν γνωρίζαμε

Σχετικές ειδήσεις