ΕΛΛΑΔΑ

Στηρίζουν Εφραίμ ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος

Στηρίζουν Εφραίμ ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος

Τη στήριξή της στον ηγούμενο Εφραίμ εξέφρασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Κατά τη συνεδρίαση, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ασχολήθηκαν με το ζήτημα της προφυλάκισης του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου, «μάλιστα ως προς τον χρόνο ανακοινώσεως και εκτελέσεώς της εν ημέραις μεγάλων εορτών της χριστιανοσύνης και ως προς την παραβίαση των ιερών θεσμίων και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων».

Οι Ιεράρχες αναφέρουν ότι το γεγονός «το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου».

Παρότι η Ιερά Σύνοδος σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, στις αρμοδιότητες της οποίας δεν επιθυμεί να παρέμβει, «μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα, αποφασίστηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί τον ηγούμενο Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού.