ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Καστοριά: Σχέδιο για καραντίνα σε όλη την περιοχή

Κορονοϊός - Καστοριά: Σχέδιο για καραντίνα σε όλη την περιοχή
IN TIME

Κορονοϊός: Δύσκολες ώρες  για την Καστοριά, καθώς ο νομός μετράει 44 κρούσματα όταν ο πληθυσμός είναι 40.000 - Οι νεκροί έφτασαν τους 5

Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, 31 από τα κρούσματα που ήταν σε σοβαρή κατάσταση έχουν μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη.

Τα μέτρα για την περιοχή μετά την τρίωρη σύσκεψη όπου παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας:

Όπως εξηγεί ο κ. Σαββόπουλος στον ΣΚΑΪ, «ειπώθηκε το αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης να στηριχθεί το τοπικό νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα μικρό επαρχιακό νοσοκομείο όπου τις τελευταίες μέρες δέχεται 8 – 9 ασθενείς. Το τελευταίο 24ωρο ευτυχώς δεν είχαμε κάποια νέα εισαγωγή στο νοσοκομείο της Καστοριάς από κατοίκους της περιοχής. Παράλληλα, ειπώθηκε η στήριξη που ήδη ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και φαρμακευτικό υλικό. Αυτό που ζητήθηκε είναι να μπορέσει να υπάρχει προτεραιότητα στα τεστ της Καστοριάς γιατί προηγούμαστε χρονολογικά όσον αφορά την εξέλιξη της επιδημίας και φαίνεται καθαρά από την αναλογία που υπάρχει στην περιοχή σύμφωνα με τον πληθυσμό μας 1,1 σε κάθε 1000 κατοίκους ».

Όπως ο ίδιος επισημαίνει «υπάρχουν κρούσματα που έρχονται και από την πόλη και από τα χωριά και μάλιστα σε συγκεκριμένα υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση».

Καταλήγοντας αναφέρει πως «στο αυριανό περιφερειακό συμβούλιο που θα γίνει αύριο 29/3 , όπου θα συμμετέχουν και οι 3 δήμαρχοι της Καστοριάς, θα ζητηθούν πιο εξειδικευμένα μέτρα για κάποιες περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων και θα γίνει προσπάθεια με τις αποφάσεις που θα παρθούν να ενισχυθεί η λειτουργία του νοσοκομείου».

Κικίλιας: Ενισχύεται το νοσοκομείο Καστοριάς

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση του νοσοκομείου Καστοριάς, όπου το βράδυ της Παρασκευής έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό ένας ακόμη ηλικιωμένος, «Δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, στηρίζουμε όσους δοκιμάζονται και κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά .

«Έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία: ένας Διευθυντής Καρδιολογίας, ένας Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής, μία Διευθύντρια Παθολογίας, ένας Επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής, ένας Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός Βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄ Μικροβιολογίας, 10 Αγροτικοί Γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι Ιατρικών Εργαστηριών, μία εργαζόμενη για Βοηθητικό-Υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος Καθαριότητας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Επίσης ανακοίνωσε ότι στο νοσοκομείο Καστοριάς έχουν αποσταλεί πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά.

«Το ΓΝ Καστοριάς λειτουργεί σε επίπεδο ΤΕΠ, ΤΕΠ για COVID-19 και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Εξυπηρετεί επείγουσες ανάγκες υπόπτων περιστατικών στη παθολογική κλινική και για τη στήριξή του, διασφαλίστηκε η αναγκαιότητα διακομιδής στα όμορα νοσοκομεία Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και στα νοσοκομεία της Κεντρικής και Μέσης Μακεδονίας, όλων των περιστατικών», σύμφωνα με τον κ. Κικίλια.

Τέλος, ανέφερε ότι «στη Καστοριά βρίσκεται 5μελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον ιατρό κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο» και κατέληξε λέγοντας «δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, στηρίζουμε όσους δοκιμάζονται και κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μήπως έχεις μολυνθεί και δεν το ξέρεις; - Αυτά είναι τα 7 σημάδια

Κορονοϊός: «Κολλάει» από τα κουνούπια ή όχι; - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Κορονοϊός: Απίστευτες εικόνες στον ουρανό - Δείτε τι καταγράφουν τα ραντάρ (pics)

Σχετικές ειδήσεις