ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κρούσμα στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα - Σε καραντίνα η δομή

Κορονοϊός: Κρούσμα στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα - Σε καραντίνα η δομή
AP PHOTOS

Κορονοϊός | Ειδήσεις: Κρούσμα κορoνοϊού σε δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Μαλακάσα εντόπισαν οι υγειονομικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν στον πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό του κέντρου διαμονής για τις επόμενες 14 ημέρες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θετικός στον κορoνοϊό βρέθηκε ένας 53χρονος από το Αφγανιστάν. Στο σημείο έχουν σπεύσει κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό αλλά και αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 53χρονος βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση, ενώ η οικογένειά του έχει τεθεί σε περιορισμό εντός του οικίσκου.

Θυμίζουμε πως σε 23 ανέρχονται τα καταγεγραμμένα κρούσματα κορoνοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας. Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η προσφυγική δομή στη Ριτσώνα έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες. Το πρώτο κρούσμα, η έγκυος δηλαδή, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα κρούσματα προς το παρόν είναι ασυμπτωματικά. Από τα αποτελέσματα του ελέγχου όλο το προσωπικό βρέθηκε αρνητικό.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Αποκαλυπτική έρευνα - Τι «παράξενο» συνέβη στην Ελλάδα μετά τα μέτρα

Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε; Τα τέσσερα σενάρια

Κορονοϊός: Σοκαριστική ανακάλυψη για το φονικό ιό

Στο μεταξύ, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζει την ιχνηλάτηση των επαφών, με στόχο τον εντοπισμό άλλων κρουσμάτων εντός της δομής φιλοξενίας.

Όπως και στην περίπτωση της Ριτσώνας, για το διάστημα των 14 ημερών, θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την «παλαιά δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας», ενώ η ΕΛΑΣ έχει ήδη ενισχύσει της παρουσία της στην περίμετρο του χώρου φιλοξενίας.

Το κυβερνητικό σχέδιο για τους προσφυγικούς καταυλισμούς

Έγκαιρα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και η γ.γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο είχαν ετοιμάσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο, για την προστασία του πληθυσμού που φιλοξενείται στις δομές φιλοξενίας τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, από μια σειρά απειλών μεταξύ των οποίων και υγειονομικές απειλές, τόνισε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέο σύμπτωμα του φονικού ιού - Αν το παρουσιάσετε καλέστε το γιατρό σας

Σχετικές ειδήσεις