ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Συναγερμός στη Ριτσώνα: Η Αστυνομία αναζητά άτομα που έσπασαν την καραντίνα

Κορονοϊός - Συναγερμός στη Ριτσώνα: Η Αστυνομία αναζητά άτομα που έσπασαν την καραντίνα
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αναστάτωση επικρατεί στη Ριτσώνα σήμερα Παρασκευή (03/04).

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι κάποια άτομα έχουν καταφέρει να βγουν από τη δομή φιλοξενίας, η οποία έχει μπει σε καραντίνα από χθες καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Μία διμοιρία έχει παραταχθεί στην είσοδο της δομής ενώ αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που έχουν φύγει.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, είναι πιθανό κάποιοι από τους πρόσφυγες που διαμένουν στη συγκεκριμένη δομή να μην έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, ή να θεωρούν ότι τους λένε ψέμματα.

Δείτε εικόνες από τη Ριτσώνα στη gallery που ακολουθεί:

14 ημέρες καραντίνα

Υπενθυμίζεται ότι σε υγειονομικό περιορισμό για 14 μέρες έχει η δομή φιλοξενίας των αιτούντων άσυλο στη Ριτσώνα, με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, και σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Η απόφαση ελήφθη μετά τα αποτελέσματα της προχθεσινής ιχνηλάτησης των επαφών του βεβαιωμένου κρούσματος του Covid-19 σε γυναίκα, φιλοξενούμενη της δομής, η οποία νοσηλεύεται μετά τον τοκετό της σε νοσοκομείο των Αθηνών. Κατά την ιχνηλάτηση 63 ατόμων στη δομή της Ριτσώνας, διαπιστώθηκε ότι οι 23 από αυτούς είναι θετικοί στον ιό.

Για το διάστημα των 14 ημερών απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Σοκαριστική ανακάλυψη - Μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του αέρα και της απλής αναπνοής

Σχετικές ειδήσεις