ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τσιόδρας και Βαρθολομαίος συνομίλησαν για την πανδημία

Κορονοϊός: Τσιόδρας και Βαρθολομαίος συνομίλησαν για την πανδημία

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τι είπαν Σωτήρης Τσιόδρας και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, στον οποίο έδωσε «τις πατρικές ευχές και την πατριαρχική ευλογία του για την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Ελλάδος, που αγωνίζεται καθημερινά στη μάχη κατά της πανδημίας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τον καθηγητή για το έργο του, καθώς και των συνεργατών του, και του ζήτησε να μεταφέρει τις ευχές του και προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Τρεις νεκρούς σε λίγες ώρες μετρά η Ελλάδα - 56 συνολικά τα θύματα

Το τρίτο θύμα της ημέρας από κορονοϊό, είναι μία 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη στην Εντατική του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου και κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 72χρονη ήταν το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Εορδαία και είχε υποκείμενο νόσημα.

Η άτυχη γυναίκα καταγράφεται ως ο τρίτος θάνατος ασθενούς με κορονοϊό, από την Εορδαία. Πλέον 15 είναι τα θύματα του φονικού ιού στη Δυτική Μακεδονία.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι ένας 78χρονος στην Αλεξανδρούπολη ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του σήμερα Παρασκευή (03/04).

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (03/04), είχε καταλήξει ένας 66χρονος από το Μαυροβούνι Σκύδρας, ο οποίος είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7, σημειώνοντας ότι ο άτυχος άνδρας κατέληξε τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Τρομακτική αποκάλυψη από επιστήμονες: Μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της απλής αναπνοής

Σχετικές ειδήσεις