ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Τι δήλωσε για το «πλοίο-βόμβα» Ελ. Βενιζέλος

Κορονοϊός – Χαρδαλιάς: Τι δήλωσε για το «πλοίο-βόμβα» Ελ. Βενιζέλος

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Εικόνες του Newsbomb.gr από το σημείο που βρίσκεται δεμένο το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από το βράδυ της Πέμπτης (02/04), στο λιμάνι του Πειραιά - Τι δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

«Από σήμερα το απόγευμα (03/04) θα ξεκινήσει η εκκένωση από τους αρνητικούς επιβάτες του πλοίου. Όλοι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και θα μπούν σε αυστηρή καραντίνα. Η διαδικασία της εκκένωσης αν δεν προλάβουμε σήμερα, θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι.», επεσήμανε ο κ.Χαρδαλιάς.

«Όσοι είναι θετικοί θα παραμέινουν στο πλοίο για τις επόμενες 14 ημέρες. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί. Δεν θα γυρίσει κάνεις στη πατρίδα του. Θα εφαρμόσουμε τα πρωτόκολλα.», ανέφερε.

Συνολικά από τους 380 επιβαίνοντες στο πλοίο, βρέθηκαν οι 119 θετικοί στον Covid-19, 259 αρνητικοί και 2 ακατάλληλοι, όπου και θα επαναληφθεί ο έλεγχος.

Στον Πειραιά έχει στηθεί η σκηνή του ΕΟΔΥ, ούτως ώστε να εξετάζονται όσοι νοσούν, ενώ λίγο νωρίτερα έφτασε ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, όπως φαίνεται και στις εικόνες.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε χθες το πλοίο για να πάρει δείγματα από επιφάνειες και το σύστημα κεντρικού κλιματισμού.

Δείτε Live μετάδοση από το σημείο:

Αποφασίστηκε ο ελλιμενισμός του πλοίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε ειδική προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά, με αποκλεισμένη περίμετρο.

Δύο άνθρωποι που νοσούν πιο σοβαρά διακομίσθηκαν ήδη σε νοσοκομείο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Τρομακτική αποκάλυψη από επιστήμονες: Μπορεί να εξαπλωθεί μέσω της απλής αναπνοής

Σχετικές ειδήσεις