ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - CNN: Γι' αυτό η Ελλάδα αντιμετωπίζει καλύτερα την πανδημία από την Ιταλία (vid)

Κορονοϊός - CNN: Γι' αυτό η Ελλάδα αντιμετωπίζει καλύτερα την πανδημία από την Ιταλία (vid)
Associated Press

Το εγκώμιο της Ελλάδας πλέκουν διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφερόμενα στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού σε σύγκριση με την Ιταλία.

Ρεπορτάζ του CNNi επικεντρώνεται στα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι ελληνικές αρχές με την άμεση εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα, το CNNi κάνει ένα χρονικό των αποφάσεων που ελήφθησαν από την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, το κλείσιμο των καταστημάτων μέχρι και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το διεθνές πρακτορείο αναφέρει ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19 είναι αυτά που έχουν βοηθήσει την Ελλάδα να είναι μία από τις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα και τους λιγότερους θανάτους στην Ευρώπη, ειδικά σε σύγκριση με τη γειτονική Ιταλία.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο του CNNi:

Παράλληλα, άρθρο της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera» επαινεί την Ελλάδα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την πανδημία. «Γιατί η Ελλάδα έχει τόσο λίγους νεκρούς και κρούσματα;» διερωτάται σε άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας, υπογραμμίζοντας ότι παρά τις περικοπές στο σύστημα υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που αντέδρασαν καλύτερα στην κρίση του κορονοϊού. Όπως γράφει, η χώρα μας δεν έχασε χρόνο περιμένοντας να καταγραφούν θάνατοι, αλλά έκλεισε αμέσως τα σχολεία και απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις, με μια λύση «α λα ιταλικά». «Μια λύση η οποία υιοθετήθηκε και από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όταν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πλέον υπερβολικά υψηλός για να περιοριστεί», εξηγεί η ιταλική εφημερίδα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σπάνιο φαινόμενο σε λίμνη: Τι είδαν εν μέσω πανδημίας και έμειναν άφωνοι

Σχετικές ειδήσεις