ΕΛΛΑΔΑ

Το Newsbomb.gr στο Κουκάκι: Τι λένε οι ενορίτες για τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς (pics&vids)

Το Newsbomb.gr στο Κουκάκι: Τι λένε οι ενορίτες για τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς (pics&vids)

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι βρέθηκε το Newsbomb.gr, όπου πριν τρεις ημέρες και συγκεκριμένα την  Κυριακή των Βαΐων ο ιερέας της εκκλησίας, Πατέρας Γεώργιος, προχώρησε στο μυστήριο της θείας μετάληψης κάποιων πιστών, από την πίσω πόρτα της εκκλησίας.

Το γεγονός βγήκε στο φως της δημοσιότητας, καθώς περίοικος, ανήρτησε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις εισαγγελικές αρχές και ο υπουργός δικαιοσύνης να ζητήσει από τα αρμόδια δικαστικά όργανα να προχωρήσουν σε διερεύνηση της υπόθεσης για την παραβίαση της κοινής υπουργικής απόφασης των μέτρων περιορισμού.

Με βάση την αυτόφωρη διαδικασία ο ιερέας του ναού αναζητείτο από την αστυνομία αλλά δεν προσήχθη. Χθες, ωστόσο με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του στο facebook εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στο μυστήριο της θείας μετάληψης.

Το Newsbomb.gr βρήκε τον πατέρα Γεώργιο, ο οποίος βρίσκεται στο γραφείο του στην εκκλησία, αλλά όπως εξήγησε δεν μιλά στα μέσα ενημέρωσης, καθώς ό,τι έπρεπε να πει το είπε με την έγγραφη δήλωσή του, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στο facebook.

Δείτε εικόνες από το Newsbomb.gr:

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος επεσήμανε στο κείμενό του ότι κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας έβλεπε τους ενορίτες του να στέκονται έξω από τον ναό και μετά το πέρας της λειτουργίας τους, χτυπούσαν την πόρτα ζητώντας του να κοινωνήσουν.

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ωστόσο με ανακοίνωση της προχώρησε σε έρευνα λέγοντας ότι οι αποφάσεις της είναι δεσμευτικές για όλους τους ιερωμένους.

Το γεγονός βέβαια της Κυριακής των Βαΐων και η ανάρτηση των φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε την αντίδραση μερίδας κατοίκων στην περιοχή που στράφηκε εναντίον αυτών που έκαναν την ανάρτηση.

Γείτονες της περιοχής καταφέρθηκαν λεκτικά και απείλησαν αυτούς που έκαναν την ανάρτηση. Στο σημείο αυτό να αναφερθεί πως οι περίοικοι γνωρίζουν από ποιο σπίτι τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες και μας το έδειξαν.

Τι λένε οι ενορίτες για τον πατέρα Γεώργιο

Ο κόσμος στη γειτονιά υποστηρίζει τον ιερέα της εκκλησίας λέγοντας ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο και καταδικάζει την ανάρτηση των φωτογραφιών.

Οι άνθρωποι επίσης αναδεικνύουν το μεγάλο όπως λένε φιλανθρωπικό έργο του ιερέα της εκκλησίας που καθημερινά μοιράζει εκατοντάδες συσσίτια, βοηθώντας φτωχούς ανθρώπους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Ημερομηνίες: 11 Μαΐου, 15 Ιουνίου και 3 Ιουλίου η επιστροφή στη «νέα κανονικότητα»

Σχετικές ειδήσεις