Η επόμενη μέρα μετά την καραντίνα: Σε απόσταση και με μάσκες η επιστροφή - Ποια μαγαζιά θα ανοίξουν

Newsbomb

Η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν είναι το τέλος της πανδημίας στη χώρα μας, είναι το επόμενο βήμα για την αντιμετώπισή της, γι’ αυτό, όπως ανέφερε τη Δευτέρα του Πάσχα (20/04) ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, η μαγική λέξη για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα είναι η «απόσταση».

Η μαγική λέξη είναι «απόσταση», τόνισε ο λοιμωξιολόγος περιγράφοντας τους σχεδιασμούς για την σταδιακή άρση των μέτρων στην Ελλάδα.

Όπως είπε την επόμενη μέρα της καραντίνας, είναι πιθανή η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

«Καταστήματα θα ανοίξουν, και μπορεί σε αυτήν την περίπτωση να χρησιμοποιηθεί μάσκα από τους εργαζόμενους στους κλειστούς χώρους και όταν μας επιτρέψουν οι αριθμοί, να προχωρήσουμε σε μέτρα που ακούτε ότι λαμβάνονται στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, «Είναι σημαντικό να πούμε ότι παρακολουθούμε και μαθαίνουμε από την εμπειρία άλλων χωρών», πρόσθεσε.

«Πάμε βήμα-βήμα στο άνοιγμα, όπως πήγαμε και στο κλείσιμο», τόνισε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ότι είναι δεδομένο ότι τα μέτρα έχουν φέρει αποτέλεσμα. Ωστόσο, τα μέτρα εξαρτώνται όχι μόνο από τους αριθμούς, αλλά και από το πόσο αντέχει το Σύστημα Υγείας της κάθε χώρας και είναι σύνθετη η λήψη απόφασης, αλλά και ο καθορισμός των ακριβών μέτρων, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς, ανέφερε επίσης.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Προσοχή! Μέχρι πότε ισχύουν τα έκτακτα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε πως οι ενδείξεις θέλουν τον αριθμό των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό να είναι αρκετά υψηλότερος από όσο καταγράφεται.

Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν ακόμη πολλές αβεβαιότητες σε ό, τι αφορά στον έλεγχο της ανάπτυξης γενικής ανοσίας. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως μια αξιόπιστη μέτρηση εξαρτάται από την αξιοπιστία των τεστ, το είδος του πληθυσμού που συμμετέχει στην έρευνα και την εικόνα με την οποία εκδηλώθηκε ο ιός στον άνθρωποι που έγινε το τεστ. Ο λοιμωξιολόγος έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στα τεστ για τον Covid-19, αλλά και την αξιοπιστία των τεστ αντισωμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, για την ώρα, πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει αντισώματα στον κορονοϊό. «Σε συνδυασμό με τα μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του ιού δεν έχουμε ακόμη συλλογική ανοσία», σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved