ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ακόμη ένας θάνατος στην Ελλάδα - Τα 120 έφτασαν τα θύματα της πανδημίας στη χώρα μας

Κορονοϊός: Ακόμη ένας θάνατος στην Ελλάδα - Τα 120 έφτασαν τα θύματα της πανδημίας στη χώρα μας
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Στα 120 έφτασαν πριν λίγη ώρα τα θύματα κορoνοϊού στην Ελλάδα, καθώς έγινε γνωστό πως μια γυναίκα 101 ετών έχασε τη ζωή της, νοσηλευόμενη στο «Σωτηρία».

Η ηλικιωμένη γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (αρρυθμία, κολπική μαρμαρυγή, άνοια), είχε επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό και η λοίμωξη από κορωνοϊό επιβάρυνε την κατάστασή της.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», υπέκυψε ένας 35χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να μην είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 15 Απριλίου και δύο ημέρες μετά διασωληνώθηκε καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό και σήμερα το πρωί κατέληξε.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» με τους γιατρούς να δηλώνουν πως είναι συγκλονισμένοι από τον θάνατο του νεαρού άνδρα. Όπως οι ίδιοι τονίζουν δεν είχε κάποιο χρόνιο νόσημα να τον ταλαιπωρεί.

Το μήνυμα που στέλνουν είναι ότι ο κόσμος δεν εφησυχάζει ενώ για περαιτέρω πληροφορίες παραπέμπουν στην απογευματινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο 35χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 15 Απριλίου και δύο ημέρες μετά διασωληνώθηκε καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό και σήμερα το πρωί κατέληξε.

Επίσης, στις 03:15 τα ξημερώματα της Τρίτης του Πάσχα (21/04), κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ένας 75χρονος άνδρας.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και είχε υποκείμενο νόσημα.

Στα 2.245 τα κρούσματα

Χθες, ο κ.Τσιόδρας ανακοίνωσε 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.245. Από αυτά, 570 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 970 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 61 ήταν διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 44 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο λοιμωξιολόγος αναφερόμενος στο κρούσμα σε έγκυο σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, επεσήμανε πως έγιναν έλεγχοι σε όσους μένουν εκεί καθώς επίσης και στο προσωπικό. Ο ΕΟΔΥ έδωσε αναλυτικές οδηγίες.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σχετικά με τις νέες μελέτες αντισωμάτων. Τόνισε ότι ο ακριβής αριθμός εξαρτάται από διαφορετικούς παράγοντες στην κάθε χώρα και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε αν τα ανιχνεύσιμα αντισώματα θα μας προστατέψουν και για πόσο καιρό. Δεν έχουμε ακόμα συλλογική ανοσία από τον ιό σε μεγάλο βαθμό».

Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία για να μπορέσουν οι πολίτες να βελτιώσουν τη διατροφή τους, καθώς μπορούν να μαγειρεύουν σπιτικό φαγητό.

Η μαγική λέξη είναι «απόσταση», τόνισε ο λοιμωξιολόγος περιγράφοντας τους σχεδιασμούς για την σταδιακή άρση των μέτρων. Όπως είπε είναι πιθανή η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Οι κινήσεις θα είναι ανάλογες αυτές άλλων κρατών. «Είναι σημαντικό να πούμε ότι παρακολουθούμε και μαθαίνουμε από την εμπειρία άλλων χωρών».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει βήμα - βήμα και προσεκτικά, όπως άλλωστε έγινε και η επιβολή τους.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη ότι τα μοριακά τεστ είναι χρήσιμα για όσους έχουν συμπτώματα και προσέθεσε ότι η επιστημονική επιτροπή σχεδιάζει την επόμενη μέρα, προκειμένου να «πιάνει», όπως είπε, και όσους δεν έχουν συμπτώματα.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Η επόμενη μέρα της καραντίνας - Πότε και πώς θα αρθούν τα μέτρα - Εβδομάδα αποφάσεων

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα αντισώματα των Ελλήνων; Τα ευχάριστα νέα για τη χώρα μας και τα τεστ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πώς θα δοθεί 1 δισ. σε 120.000 επιχειρήσεις - Ποιοι θα πάρουν τα 3.000 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις