ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μαρτυρίες-σοκ για την κλινική «Ταξιάρχαι»: Πήρα την Αστυνομία για να βρω τον γιο μου

Κορονοϊός - Μαρτυρίες-σοκ για την κλινική «Ταξιάρχαι»: Πήρα την Αστυνομία για να βρω τον γιο μου
INTIME NEWS

Τα όσα έζησαν οι συγγενείς τους μέσα στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 34 κρούσματα κορονοϊού, περιέγραψαν στον ΣΚΑΪ δύο γυναίκες.

Η κ. Αθηνά, μια από τους ασθενείς που επισκεπτόταν την κλινική, έχει προσβληθεί από κορονοϊό και νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Θετικός στον COVID-19 όμως έχει βρεθεί και ο γιος της, καθώς και αυτός νοσηλευόταν στην ίδια κλινική με άλλα προβλήματα υγείας.

Όπως υποστήριξε η κ. Αθηνά, ο γιος της ήταν για τέσσερις με πέντε μέρες με πυρετό αλλά κανείς από την κλινική δεν έκανε τίποτα, αφού, όπως είπε, ο γιατρός που τον παρακολουθούσε είχε φύγει για Πάσχα.

«Δεν άνοιγε τα μάτια του» λέει η γυναίκα και πρόσθεσε πως μόνο όταν «είδαν τα σκούρα κάλεσαν τον ΕΟΔΥ».

Επίσης, όπως είπε στην αρχή της είχαν πει ότι ο γιος της νοσηλεύεται στο «Λαϊκό» ενώ είχε μεταφερθεί στο «ΝΙΜΙΤΣ» και αυτό την ανάγκασε να καλέσει την αστυνομία για να τον βρει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Αθηνά στον ΣΚΑΪ, για το γεγονός ότι είναι θετική στον κορονοϊό, μετά το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε την Τετάρτη, ενημερώθηκε πρώτα η κλινική και όχι η ίδια. Όπως λέει, το έμαθε αφού η ίδια πήγε στην κλινική στο Περιστέρι για να ρωτήσει για τα αποτελέσματα, και μάλιστα μετακινήθηκε με ταξί.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Τις δύσκολες στιγμές που περνά η μητέρα της, η οποία είναι κατάκοιτη και νεφροπαθής, περιέγραψε και η κ. Δήμητρα. Η μητέρας αρχικά νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στην Καλλιθέα και στις αρχές Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε στους «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Δήμητρα, τη Μεγάλη Τρίτη η μητέρα της υποβλήθηκε σε εγχείρηση προκειμένου οι γιατροί να της τοποθετήσουν μόνιμο καθετήρα, αλλά η επέμβαση απέτυχε και η γυναίκα έπαθε εσωτερική αιμορραγία. Την Μεγάλη Τετάρτη η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον «Ερυθρό», όπου οι γιατροί κατάφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία και το Μεγάλο Σάββατο επέστρεψε στην κλινική «Ταξιάρχαι».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Η κ. Δήμητρα περιγράφει πως την Τρίτη του Πάσχα, όταν πήγε στην κλινική, άκουσε αποκλειστικές νοσοκόμες να φωνάζουν πως υπάρχει κορονοϊός και όταν ρώτησε την προϊσταμένη και γιατρό, της το διέψευσαν. Περιγράφει μάλιστα ότι τα επισκεπτήρια όχι μόνο δεν είχαν σταματήσει, αλλά η ίδια είχε ανέβει χωρίς κανένα πρόβλημα στο δωμάτιο της μητέρας της! Και δεν ήταν η μοναδική παραβίαση των κανόνων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Τα ασανσέρ χρησιμοποιούνταν απ’ όλους και η θερμομέτρηση γινόταν μόνο από την κύρια είσοδο.

«Το πιο εξοργιστικό είναι πως μας το διέψευδαν και ποτέ δεν λάβαμε κανένα τηλεφώνημα από την κλινική, ούτε από κανέναν και δεν ξέραμε την Πέμπτη που ήταν η μητέρα μου, που την μετέφεραν!» τόνισε η κ. Δήμητρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για τη Χριστίνα Σούζη: Το πρόβλημα υγείας εν μέσω καραντίνας

Σχετικές ειδήσεις