ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Σειραγάκης: Βγήκε από τη φυλακή ο προπονητής - παιδεραστής μετά από 8 χρόνια

Νίκος Σειραγάκης: Βγήκε από τη φυλακή ο προπονητής - παιδεραστής μετά από 8 χρόνια

Είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκε η δράση του.

Οκτώ χρόνια και πέντε μήνες μετά την αποκάλυψη μίας από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις παιδεραστίας στην χώρα μας, έχοντας εκτίσει τα δύο πέμπτα της συνολικής του ποινής, ο Νίκος Σειραγάκης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Κρητικής Επιθεώρησης, πήρε αποφυλακιστήριο από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο παιδεραστής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, από τα οποία εκτίει εκ του νόμου μέχρι 25 έτη, μόλις συμπλήρωσε τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έτη έκτισης, κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης.

Έχοντας παραμείνει έγκλειστος στις φυλακές της Τρίπολης αρχικά και ακολούθως στην φυλακή των Γρεβενών, ο Σειραγάκης, σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του τελευταίου σωφρονιστικού ιδρύματος, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε δείξει πολύ καλή συμπεριφορά, χωρίς παραπτώματα εντός του ιδρύματος.

Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα έμεινε έγκλειστος. Επομένως, η πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ήταν υπέρ της αποφυλάκισης. Τελικά, και το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της οικείας εισαγγελίας αποφάσισε την αποφυλάκισή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σειραγάκης δήλωσε τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη, από όπου δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν και την εμφάνιση του κάθε μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Σειραγάκης είχε κατηγορηθεί:

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
• Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.
• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, κατ' ορθή μεταβολή της κατηγορίας.
• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.
• Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.
• Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.

Διαβάστε επίσης:

Ανώγεια: Το προφητικό όνειρο του Λευτέρη Καλομοίρη πριν το διπλό φονικό