ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας: Δεν υπάρχει υποεκτίμηση των θανάτων στην Ελλάδα - Ακολουθούμε τα διεθνή πρότυπα

Τσιόδρας: Δεν υπάρχει υποεκτίμηση των θανάτων στην Ελλάδα - Ακολουθούμε τα διεθνή πρότυπα
Intime News

Του τρόπου καταγραφής των θανάτων από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα υπεραμύνθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19, Σωτήρης Τσιόδρας.

Στον τρόπο καταγραφής των θανάτων από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη του ιού, ο καθηγητής διαβεβαίωσε ότι η χώρα «ακολουθεί όλα τα διεθνή πρότυπα» και ότι η ταξινόμηση των θανάτων πραγματοποιείται με συγκεκριμένα κριτήρια.

«Οποιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια, δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά αλλού» επεσήμανε, παράλληλα, και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει υποεκτίμηση των θανάτων στην Ελλάδα.

«Δεν κρύβουμε θανάτους, δεν υποεκτιμούμε θανάτους. Καταγράφουμε τα πάντα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια», τόνισε ο καθηγητής.

Υπενθύμισε δε, ότι «ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο», διευκρινίζοντας ότι «ούτε η Ελλάδα ούτε οι ευρωπαϊκές χώρες υπεισέρχονται στο αν ο κορονοϊός συνέβαλε λίγο ή πολύ σε κάποιο θάνατο».

«Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες» συμπλήρωσε, αποσαφηνίζοντας ωστόσο, ότι η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχε συμπτώματα πνευμονίας.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (06/05) η Ελλάδα έχει καταγράψει 2.663 κρούσματα και 147 νεκρούς από την πανδημία.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς για Αγία Παρασκευή: Κλείνει η πλατεία Αγίου Ιωάννου μετά τα υπαίθρια πάρτι