ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς για Αγία Παρασκευή: Κλείνει η πλατεία Αγίου Ιωάννου μετά τα υπαίθρια πάρτι

Χαρδαλιάς για Αγία Παρασκευή: Κλείνει η πλατεία Αγίου Ιωάννου μετά τα υπαίθρια πάρτι

Αυστηρό μήνυμα του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά μετά τις απίστευτες σκηνές τις δύο τελευταίες ημέρες - Κλείνει η πλατεία Ιωάννου - Δείτε εικόνες από το σημείο

Ισχυρή αστυνομική δύναμη συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (06/05) στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, όπου χθες έλαβαν χώρα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μεγάλης ομάδας συκεντρωμένων στο σημείο.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τρίτης, η πλατεία Ιωάννου θα κλείνει τις βραδινές ώρες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή:

Δείτε το βίντεο από το σημείο:

Κλείνει η πλατεία Αγίου Ιωάννου

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες στην Αγία Παρασκευή, ο κ. Χαρδαλιας είπε πως δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες Τρίτη επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού.

Ως εκ τούτου, ανακοίνωσε πως η ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες και ο σεβασμός στην προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που τηρεί τα μέτρα και ακολουθεί τις οδηγίες, επιβάλλει τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Ενημέρωσε ειδικότερα ότι εδώ και αρκετά λεπτά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στον χώρο, και η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί και μέχρι νεωτέρας.

Αυτοψία στην Αγία Παρασκευή

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Αγία Παρασκευή, όταν ομάδα νεαρών συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία του Δήμου, προκειμένου να κάνει πάρτι με μπύρες και μουσική.

Ειδικότερα, άγνωστος αριθμός ατόμων συγκεντρώθηκε στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου, με αποτέλεσμα να επέμβει στο σημείο η Αστυνομία για να τους απομακρύνει, καθώς η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων ισχύει ακόμη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 400 νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και έπιναν, μόλις είδαν αστυνομικούς να φτάνουν στο σημείο άρχισαν να πετούν εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες.

Οι Αρχές ανταπέδωσαν με ρίψη χημικών.

Δείτε εικόνες στη gallery από τα χθεσινά επεισόδια:

Οι αρμόδιοι πάντως εκφράζουν σε όλους τους τόνους την ανησυχία τους για τις επόμενες ημέρες, καθώς θα πρέπει να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Την ανησυχία του για το πάρτι των 300 ατόμων στην Αγία Παρασκευή, εξέφρασε ο καθηγητής παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος τόνισε την έντονη ανησυχία του, μετά τα όσα συνέβησαν στην Αγία Παρασκευή, ενώ, εξήγησε ότι στην φάση που βρισκόμαστε στόχος ήταν να δοθεί προσοχή στο μετρό, στα λεωφορεία και τα μέσα μεταφοράς «και τελικά προκύψανε πολλοί άλλοι πυρήνες χειρότεροι».

«Δεν έχει καταλάβει ο κόσμος. Νομίζω κατάλαβε ότι τελείωσε το θέμα, έχουμε μηδέν κρούματα δεν έχουμε καμία προοπτική για νέα κρούσματα και φέρεται όπως φερόταν πίσω από την επιδημία. Πραγματικά ανησύχησα», σημείωσε ο καθηγητής.

Τόνισε πως στην παρούσα κατάσταση ο στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση στα λίγα κρούσματα που θα υπάρχουν και η περιχαράκωση με ιχνηλάτηση. «Άντε να ιχνηλατήσει κανείς αυτό που έγινε στην Αγία Παρασκευή», σημείωσε.

Δείτε βίντεο που ανήρτησε χρήστης του Facebook από το περιστατικό:

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όσα συνέβησαν στην Αγία Παρασκευή