ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα το πλαίσιο λειτουργίας των εμπορικών κέντρων - Ανοίγουν τη Δευτέρα

Σήμερα το πλαίσιο λειτουργίας των εμπορικών κέντρων - Ανοίγουν τη Δευτέρα
INTIME NEWS

Το «πράσινο φως» έδωσε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων, δύο εβδομάδες νωρίτερα απ' ότι είχε υπολογιστεί στον αρχικό σχεδιασμό.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, την Δευτέρα (18/05), τα malls θα ανοίξουν τις πόρτες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κανόνες στην είσοδο για τα εμπορικά κέντρα θα είναι:

  • 1 άτομο ανά 20 τμ
  • Σύσταση για χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για πελάτες και προσωπικό μέσα στα καταστήματα.

Υπενθυμίζεται πως το Newsbomb.gr, πρώτο από το Σάββατο, 9 Μαΐου, είχε μεταδώσει ότι «η κυβέρνηση εξετάζει να επιταχύνει και το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων» πριν ακόμα και από τις 25 Μαΐου.

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά εντός της ημέρας σε ανακοινώσεις για το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Η άρση των περιορισμών της Δευτέρας (11 Μαΐου) επέτρεψε τους αρμοδίους να συλλέξουν δεδομένα τόσο για την οικονομία αλλά κυρίως για την εικόνα του ιού στην χώρα μας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανοίγουν άρον – άρον τα εμπορικά κέντρα όπου μάλλον δεν κολλάει ο κορονοϊός»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για κρούσμα κραυγαλέας αντίφασης.

Αναλυτικά τονίζει:

«Άλλο ένα κρούσμα κραυγαλέας αντίφασης στα πολλά μέτρα και σταθμά της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση μετά τη καραντίνα:

Τη Δευτέρα ανοίγουν άρον - άρον τα μεγάλα πολυκαταστήματα, γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων, όπου μάλλον δεν κολλάει ο κορωνοϊός.

Την ίδια ώρα, όμως, παραμένουν κλειστά και στο έλεός τους, τα μικρά καταστήματα εστίασης με εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Εκεί που προφανώς ο κορωνοϊός κολλάει, τουλάχιστον μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να μας πει και πάλι πόσο νοιάζεται για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα...».

Τι άλλο ανοίγει τη Δευτέρα

Από Δευτέρα 18 Μαΐου εκτός από τα Εμπορικά Κέντρα και τα shopping mall ανοίγουν επίσης και ζωολογικοί και βοτανολογικοί κήποι όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης στην ΕΡΤ, η απόφαση για το άνοιγμα των malls νωρίτερα από το προγραμματισμένο ελήφθη, καθώς η «επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρινε ότι η επιδημιολογική πορεία του κορονοϊού επιτρέπει να ανοίξουν νωρίτερα τα εν λόγω πολυκαταστήματα».

«Η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα, γιατί τηρήσαμε τα μέτρα με πειθαρχία και ο ιός γίνεται πιο αδύναμος επειδή όλοι τηρούμε τους κανόνες», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξαν οι παραλίες: Τι να προσέξετε σήμερα πριν πάτε για μπάνιο - Οδηγίες προς λουόμενους

Σχετικές ειδήσεις