ΕΛΛΑΔΑ

Σπαραγμός σε Κόρινθο και Ηγουμενίτσα: Αναπάντητα «γιατί» για το δίχρονο κοριτσάκι και την 23χρονη

Σπαραγμός σε Κόρινθο και Ηγουμενίτσα: Αναπάντητα «γιατί» για το δίχρονο κοριτσάκι και την 23χρονη

Θρήνος για το θάνατου του 2χρονου κοριτσιού και της 23χρονης σε Κόρινθο και Ηγουμενίτσα - Τι έδειξαν τα ιατροδικαστικά πορίσματα

Δύο τραγωδίες εκτυλίχθηκαν χθες, Δευτέρα (01/06), η μία στην Ηγουμενίτσα και η άλλη στην Κόρινθο. Θύματά τους, ένα δίχρονο κοριτσάκι και μία 23χρονη κοπέλα. Δύο άνθρωποι με όλη την ζωή μπροστά τους, χάθηκαν τόσο άδικα, χωρίς να προλάβουν να ζήσουν, «βυθίζοντας» στην θλίψη τόσο τις οικογένειές τους, όσο και τις τοπικές κοινωνίες, όπου διέμεναν.

Οι λόγοι του άδικου χαμού τους, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο την τραγικότητα των περιστατικών. Από τη μία το κοριτσάκι στην Ηγουμενίτσα υπέστη ασφυξία όταν το κεφαλάκι του εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα κάγκελα του κρεβατιού του και από την άλλη η 23χρονη απεβίωσε 10 ημέρες μετά από εγχείριση ρουτίνας στην οποία είχε υποβληθεί.

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 2χρονου κοριτσιού

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (01/06) βγήκε το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον τραγικό θάνατο του δίχρονου κοριτσιού στην Ηγουμενίτσα που έχασε τη ζωή του όταν εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα κάγκελα της κούνιας του.

Λίγες ώρες αργότερα, επιβεβαιώθηκε από τη νεκροψία- νεκροτομή ότι το δίχρονο κοριτσάκι από την Ηγουμενίτσα «έφυγε» από ασφυξία. Η νεκροψία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα από τον Καθηγητή Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη. Ο θάνατος του δίχρονου παιδιού προήλθε από ασφυξία. Το κεφαλάκι του μπλέχθηκε στα κάγκελα της κούνιας, κατά την προσπάθειά του να βγει και δυστυχώς κατέληξε.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Θ. Βουγιουκλάκης, «ο θάνατος επήλθε από ασφυκτικό μηχανισμό και χαρακτηρίζεται ως ατύχημα». Μάλιστα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star εξέφρασε επιφύλαξη για τις προδιαγραφές ασφαλείας της κούνιας.

Σε επικοινωνία του Epiruspost με τον κ. Βουγιουκλάκη υπογράμμισε με έμφαση ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν η κούνια πληρούσε τους κανόνες ασφάλειας.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς του δίχρονου κοριτσιού, οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν το παιδί τους.

Σύμφωνα με τις αρχές, το Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας ειδοποιήθηκε από τον εφημερεύοντα ιατρό του νοσοκομείου ότι τη Δευτέρα στις 7:30 το πρωί δύο γονείς μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις τους το παιδί τους, στο Κέντρο Υγείας.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το κοριτσάκι κάποια στιγμή ξύπνησε, βρήκε άνοιγμα στα κάγκελα και θέλησε να βγει από την κούνια του, καταφέρνοντας να περάσει το κεφαλάκι του.

Όπως αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής, ανάμεσα στα κάγκελα και το στρώμα υπήρχε κενό. Στην προσπάθειά του το παιδάκι να βγει, σφηνώθηκε ανάμεσα στα κάγκελα και το στρώμα με αποτέλεσμα να πάθει ασφυξία.

Θρήνος για την 23χρονη Αλεξάνδρα: Πέθανε μετά από επέμβαση ρουτίνας

Μία δεύτερη τραγωδία, έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Κορίνθου. Πρόκειται για τον άδικο χαμό της 23χρονης Αλεξάνδρα, η οποία έχασε τη μάχη για τη ζωή το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 23χρονη Αλεξάνδρα είχε υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας σε ιδιωτική κλινική της Κορίνθου όταν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έπεσε σε κώμα αμέσως μετά το χειρουργείο.

Στη συνέχεια η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς και επί δέκα μέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Όλο αυτό το διάστημα φίλοι και γνωστοί έκαναν εκκλήσεις μέσω Facebook για αίμα ώστε να σωθεί η νεαρή Αλεξάνδρα.

Χθες το πρωί άφησε την τελευταία της πνοή βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη την οικογένειά της.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της νεαρής Αλεξάνδρας, οι φίλοι της έσπευσαν να την αποχαιρετίσουν μέσω Facebook αλλά και να εκφράσουν την οργή τους για τον άδικο χαμό της κοπέλας.

«Για εκείνη παλεύαμε τόσο καιρό !Κι εκείνη πάλευε να ζήσει αλλά δεν τα κατάφερε !Δεν άντεξε ! Δεν πρόλαβε να κάνει τα 23α γενέθλιά της !!!» γράφει μια φίλη της στο Facebook.

«Καλό ταξίδι Αλεξάνδρα , το σχολείο θα σε θυμάται!» με αυτά τα λόγια την αποχαιρετά ο καθηγητής της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτει η 34χρονη - Τι θα πει - Τα στοιχεία που «καίνε» τη μαυροντυμένη

Σχετικές ειδήσεις