ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικές εικόνες από την Λέρο - Υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα

Συγκλονιστικές εικόνες από την Λέρο - Υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα
lerosnews.gr

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας το Νησί της Αρτέμιδος – Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα - Υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα

Πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας έπληξε την Λέρο, με μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία. Ο δήμαρχος, Μιχάλης Κόλλιας, έχει απευθύνει αίτημα στον περιφερειάρχη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος στην ΕΡΤ, υπάρχουν ζημιές στο οδικό δίκτυο και σε αγροτικούς δρόμους, το νησί έχει πληγεί σχεδόν σε όλη την έκτασή του, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Δύο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματά τους και διασώθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση όλων όσοι μπορούσαν να βοηθήσουν.

Η βροχή ήταν πολύ σφοδρή, είπε ο δήμαρχος Λέρου, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά για να αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών.

Στο αίτημα του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, ο δήμαρχος Λέρου αναφέρει τα εξής: «Μετά τη σημερινή θεομηνία που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει το νησί της Λέρου, σας ενημερώνω ότι έχουν πλημμυρίσει οικίες, εμπορικά καταστήματα, υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, ενώ και το οδικό δίκτυο του νησιού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Κατόπιν αυτών σας καλώ όπως μεριμνήσετε με σχετική σας εισήγηση (άρθ. 11και12 του Ν.3013/2002), προς τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί η Λέρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτει η 34χρονη - Τι θα πει - Τα στοιχεία που «καίνε» τη μαυροντυμένη

Σχετικές ειδήσεις