ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας - Κλειστή η Πανεπιστημίου

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο ψηφίζεται σήμερα (10/06) στη Βουλή, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Με κεντρικό σύνθημα «απόσυρση τώρα του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου», δάσκαλοι, καθηγητές, φοιτητές, μαθητές και γονείς κατεβαίνουν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στον δρόμο, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ακόμη και αν το νομοσχέδιο για την Παιδεία ψηφιστεί σήμερα.

Το ραντεβού των διαδηλωτών είχε δοθεί για τις 19:00 στα Προπύλαια.

Η συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι αρκετά μεγάλη, όπως και στο τελευταίο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα χθες, Τρίτη και ολοκληρώθηκε με σκηνές μικροέντασης.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ κλειστός είναι ο σταθμός Σύνταγμα του μετρό.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Ο εκπρόσωπος των καθηγητών στο υπουργείο Παιδείας τόνισε: «Είμαστε εδώ μετά το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο», έκρινε το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό», τονίζοντας, παράλληλα, πως «διαλύει τη δομή του δημόσιου σχολείου».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων, εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία, καθώς επίσης να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Δείτε βίντεο από το συλλαλητήριο:

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, το ΠΑΜΕ, εκπαιδευτικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικές ενώσεις.

Σημειώνεται ότι τρίωρη στάση εργασίας για τα εσπερινά σχολεία κήρυξε σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να διευκολύνει «τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο», σε συνέχεια της χθεσινής 24ωρης απεργίας.

Δείτε βίντεο από το συλλαλητήριο:

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών

Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος αντιδρά στο νομοθέτημα του υπουργείου Παιδείας, κάνοντας λόγο για κυβέρνηση που αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου αλλά και για αναχρονιστικές διατάξεις που «μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω». Κατηγορούν το Υπουργείο για την «εντελώς αντιδημοκρατική, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας» κατάθεση του νομοσχεδίου. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν και για την τροπολογία που προβλέπει τη βιντεοσκόπηση και τη διαδικτυακή αναμετάδοση των μαθημάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ απαιτούν «την απόσυρση του νομοσχεδίου, την κατάργηση της τροπολογίας-ντροπής για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, την αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε καραντίνα 80 εκπαιδευτικοί στην Ξάνθη - Λουκέτο σε 5 σχολεία