ΕΛΛΑΔΑ

Βιτριόλι: Η κατάθεση του πρώην της Ιωάννας και της 35χρονης για την επίθεση

Βιτριόλι: Η κατάθεση του πρώην της Ιωάννας και της 35χρονης για την επίθεση

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Με «ανθρωποκτόνο πρόθεση» κινήθηκε η δράστις προκειμένου να επιτεθεί στην 34χρονη Ιωάννα όπως αναδυκνύεται μέσα από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας - Ποια ήταν τα λάθη που την «έκαψαν» - Οι καταθέσεις του πρώην συντρόφου της Ιωάννας και η κατάθεση του 40χρονου άνδρα που αποτέλεσε άθελά του το «μήλον της έριδος»

Το διαβιβαστικό της Αστυνομίας στον εισαγγελέα, αναδεικνύει έναν σχεδιασμό, με πρόβα μετάβασης-διαφυγής στο σημείο της επίθεσης κατά της 34χρονης Ιωάννας, στις 20 Μαΐου, μέτρα προστασίας με ενδιάμεσες κινήσεις και άλλες μεθόδους, όπως η χρήση περούκας, ώστε να καλυφθεί όσο καλύτερα γίνεται η κατηγορουμένη, αλλά και κρίσιμα λάθη που έκανε η κατηγορουμένη.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η κατηγορούμενη είχε κάνει πρόβα τόσο για το πώς θα φτάσει στον χώρο της επίθεσης, όσο και για το πώς θα απομακρυνθεί από αυτόν, χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Η 35χρονη έχει καταγραφεί από αρκετές κάμερες στην είσοδο της εργασίας της 34χρονης λογίστριας, αλλά και γύρω από αυτήν, τόσο την προηγουμένη της επίθεσης, που πιθανολογείται ότι έκανε πρόβα, όσο και την ίδια μέρα.

Στο διαβιβαστικό περιλαμβάνεται και η κατάθεση του θύματος. «Με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό» περιγράφει η Ιωάννα. «Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο , ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια…», προσθέτει.

Το βασικότερο λάθος της 35χρονης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν το γεγονός ότι κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ασχολείται κυρίως ως κηπουρός. Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της. Σημειώνεται ότι η 35χρονη ήταν στον ευρύτερο και όχι στον στενό κύκλο των υπόπτων.

Η 35χρονη, που θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη και φέρεται να αρνείται ότι είναι η δράστιδα της επίθεσης, έχει καταγραφεί από αρκετές κάμερες στην είσοδο της εργασίας της 34χρονης λογίστριας, αλλά και γύρω από αυτήν, τόσο την προηγουμένη της επίθεσης, που πιθανολογείται ότι έκανε πρόβα, όσο και την ίδια μέρα.

Τι υποστηρίζει η 35χρονη για την εμπλοκή της

H 35χρονη δεν αποδέχεται την εμπλοκή της στην επίθεση με το βιτριόλι για την οποία κατηγορείται όπως δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο κ. Κεχαγιόγλου μιλώντας στο MEGA σημείωσε ότι επισκέφθηκε την κατηγορουμένη το απόγευμα της Παρασκευής (12/06) όταν πήρε στα χέρια του αντίγραφο της δικογραφίας.

«Είναι μια σύνθετη υπόθεση», είπε ο ποινικολόγος.

«Είναι αποστασιοποιημένη από πρόσωπα και πράγματα. Διατηρεί μια απόσταση από την υπόθεση, με λίγα λόγια αρνείται την εμπλοκή της», υπογράμμισε.

«Αφού υπάρχει άρνηση εμπλοκή, είναι δύσκολο το έργο μου. Την προετοιμασία την υπεράσπισή της. Της είπα βοήθησέ με, να σε βοηθήσω», συμπλήρωσε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Στην Ελλάδα συνήθως υπάρχει τεκμήριο ενοχής, κι όχι τεκμήριο αθωότητας. Για να τη βοηθήσω, χρειάζεται να απαντήσει και στις δικές μου απαντήσεις. Αυτή την στιγμή, είναι πλήρως αποστασιοποιημένη, όχι απλώς ταραγμένη, διαταραγμένη. Αυτή είναι η εικόνα μου, δεν είμαι ειδικός» ,είπε ο ποινικολόγος.

«Αρνείται την εμπλοκή της, όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα είναι περιττά. Εγώ δεν έχω ανακριτικό καθήκον» υπογράμμισε ο ποινικολόγος, ενώ συνεχίζοντας προσέθεσε:

«Δεν γνωρίζω αυτά τα δύο 24ωρα, με την ταλαιπωρία, και την ψυχολογική ταλαιπωρία δεν ξέρω αν υπό πιο ήρεμες συνθήκες, αν θα μου πει κάτι περισσότερο ή θα παραδεχτεί οποιαδήποτε εμπλοκή.

Δεν έχω αποφασίσει αν θα ζητήσω ψυχιατρική εξέταση, αλλά η επαφή μου δεν μου δείχνει ένα άτομο ισορροπημένη προσωπικότητα.

Υποθέτω ότι οι πάντες, θα θέλουν να ξέρουν αν είναι ένα απολύτως ισορροπημένο άτομο. Θα θέλουν να ξέρουν αν είναι υπό πλήρη καταλογισμό.

Οι ψυχωσικοί ή με κάποια ιδιαίτερη πάθηση μπορούν ταυτόχρονα να είναι ευφυείς. Να είμαστε επιφυλακτικοί σε αυτά τα θέματα, να τα αφήσουμε να τα εκτιμήσουν οι ειδικοί», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όλα όσα είπε ο κ. Κεχαγιόγλου:

Η κατάθεση του συντρόφου της 35χρονης

Την ίδια ώρα, ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο προκαλεί η κατάθεση του συντρόφου της 35χρονης.

Όπως προκύπτει, η φερόμενη ως δράστης νόμιζε ότι ο 40χρονος την απατά με το θύμα, εξαιτίας ενός αιτήματος φιλίας και κάποιων μηνυμάτων στο Facebook, την ίδια ώρα που ο ίδιος, όπως λέει, δεν είχε καν σταθερή σχέση μαζί της.

«Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα... Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές, καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου», ανέφερε ο 40χρονος.

Και πρόσθεσε: «Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη, η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της».

Η κατάθεση του πρώην της Ιωάννας

Από την πρώτη στιγμή, οι Αστυνομικοί κάλεσαν τον πρώην σύντροφο της Ιωάννας, με τον οποίο χώρισαν λίγες ημέρες πριν την επίθεση. Ο άνδρας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ήρθε ο χωρισμός, υποστηρίζοντας ότι η φωτογραφία ενός άνδρα τον έκανε να τερματίσει τη σχέση τους.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί την κατάθεση του 40χρονου και την κατάθεση του πρώην συντρόφου της Ιωάννας:

Τα λάθη που «έκαψαν» την 35χρονη

Κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Καλλιθέας κατέγραψαν την δράστη της επίθεσης με το βιτριόλι να φοράει τσάντα πλάτης, περούκα, χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, παλτό και γάντια.

Οι κάμερες την «συνέλαβαν» να μπαίνει στο ταξί που είχε κλείσει την προηγούμενη ημέρα. Οδηγός ήταν μία γυναίκα που κατέθεσε στην Αστυνομία.

Η φερόμενη ως δράστης κάθισε πίσω από την οδηγό του ταξί, προκειμένου η οδηγός να μη συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν λιγομίλητη. Από την Καλλιθέα πήγε στο Μετς και από εκεί φέρεται να περπάτησε για περίπου 10-15 λεπτά.

Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντο από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας:

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι την ημέρα της επίθεσης, η 35χρονη κατηγορούμενη είχε ζητήσει άδεια από το δικηγορικό γραφείο όπου εργαζόταν στο Κολωνάκι.

Μία ημέρα νωρίτερα, όταν επιχείρησε να επιτεθεί ανεπιτυχώς, δεν είχε ζητήσει άδεια από τη δουλειά της αλλά είχε φτάσει αργοπορημένη περίπου στις 11.30 το πρωί.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η δικογραφία είναι δεμένη, ενώ η 35χρονη συλληφθείσα επιμένει να υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση.

Το κινητό της τηλέφωνο την ημέρα της επίθεσης ενεργοποιήθηκε το μεσημέρι στην περιοχή της Δάφνης, όπου μένει συγγενικό πρόσωπο της δράστιδος.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης το κινητό τηλέφωνο ήταν κλειστό. Το εντυπωσιακό είναι ότι η δράστης μετέβη στην Καλλιθέα και μία ημέρα νωρίτερα με σκοπό να επιτεθεί στην Ιωάννα.

Αυτό που την εμπόδισε να το κάνει είναι ότι ο οδηγός ταξί που θα την μετέφερε, με τον οποίο είχε συνεννοηθεί για το δρομολόγιο μία ημέρα νωρίτερα, άργησε στο ραντεβού.

Αυτό την αποσυντόνισε. Παράλληλα, η Ιωάννα είχε φτάσει αργοπορημένη στη δουλειά της στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Σοκάρει η κατάθεση της Ιωάννας για τη στιγμή της επίθεσης

Συγκλονιστικά είναι όσα αναφέρει στη κατάθεσή της στις αστυνομικές αρχές η άτυχη Ιωάννα. Η 34χρονη αναβιώνει συνεχώς τη μοιραία στιγμή της επίθεσης που της άλλαξε για πάντα τη ζωή.

Η κοπέλα λέει στους αστυνομικούς πως αρχικά νόμιζε ότι της είχαν ρίξει καυτό καφέ.

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα και ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση» αναφέρει η Ιωάννα στη προανακριτική της απολογία και συνεχίζει: «Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι: Αυτός είναι ο διάλογος της Ιωάννας με την 35χρονη στο Faceboοk