ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απαγωγή 10χρονης: Στην ίδια πολυκατοικία έμεναν Μαρκέλλα και κοκκινομάλλα

Απαγωγή 10χρονης: Στην ίδια πολυκατοικία έμεναν Μαρκέλλα και κοκκινομάλλα

Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία στη γυναίκα που φέρεται να άρπαξε τη 10χρονη από τη Θεσσαλονίκη - Πώς κατάφεραν να την εντοπίσουν οι Αρχές 

Συνελήφθη η γυναίκα που προσήχθη για εμπλοκή στην υπόθεση της αρπαγής της μικρής Μαρκέλλας και μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 33χρονη Ελληνίδα, την οποία το προηγούμενο διάστημα μάρτυρες περιέγραφαν ως «κοκκινομάλλα γυναίκα». Κατά τον εντοπισμό της, χθες (17/06) το μεσημέρι, στην Παραλία Κατερίνης βρέθηκε «κουρεμένη γουλί», στοιχείο που αξιολογείται από αστυνομικούς ως προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών.

Η γυναίκα συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, καθώς στην κατοχή της βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια. Η δικογραφία για τη φερόμενη αρπαγή της Μαρκέλλας θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και μόλις στοιχειοθετηθούν τα αδικήματα αναμένεται να εκδοθεί και να ενεργοποιηθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον της.

Ήταν γειτόνισσες

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η ίδια προέρχεται από το περιβάλλον της Μαρκέλλας και φαίνεται να υπήρξε παλαιότερα γειτόνισσα της οικογένειάς της.

Μάλιστα σύμφωνα με το Mega η μητέρα της 10χρονης και η συλληφθείσα ήταν φίλες εκτός από το γεγονός ότι διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία.

Έτσι, γνώριζε το παιδί και γι' αυτό και το μικρό κορίτσι την εμπιστεύτηκε όταν τη φώναξε έξω από το σχολείο της.

Μέχρι στιγμής, η 40χρονη γυναίκα δεν έχει αποκαλύψει τα κίνητρα της προσπάθειας απαγωγής της Μαρκέλλας, αλλά ούτε τους λόγους που οδήγησαν στην απελευθέρωση του κοριτσιού ή αν είχε συνεργούς.

Αστυνομικοί ερεύνησαν τις τελευταίες ώρες διαμέρισμα στην Καλαμαριά, όπου εντόπισαν τον ρουχισμό που φέρεται να φορούσε η 33χρονη, όταν καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας να συνοδεύει τη μικρή μαθήτρια. Επίσης κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά που εξετάζονται.

Έκκληση για συμμετοχή του αδελφού της στις έρευνες

Για την αντίδραση του αδελφού της 10χρονης κατά την προσαγωγή της υπόπτου, μίλησε η συνήγορός του.

«Δεν μπορούσα να τον κρατήσω χθες. Πήγε ο ίδιος στην Ασφάλεια», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (18/06) η Ανθούλα Ανάσογλου και πρόσθεσε ότι ο Χρήστος, εντολέας της και αδερφός της 10χρονης, κάνει τη δική του έρευνα για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί στο παιδί και γιατί.

«Μου είπε: "θέλω να μάθω το γιατί" και φυσικά είχε μια απλή ενημέρωση», σημείωσε σχετικά η δικηγόρος, που συμπλήρωσε ωστόσο πως, «για να λάμψει η αλήθεια, πρέπει να αποδοθούν οι κατηγορίες».

Όσο αφορά, δε στην ταυτότητα της γυναίκας, την οποία οι γονείς την αναγνώρισαν ως παλιά γειτόνισσα με την οποία είχαν στενές σχέσεις στο παρελθόν, είπε ότι και ο Χρήστος την ξέρει.

Μάλιστα, ανέφερε πως χθες ο νεαρός «όργωσε» τη γειτονιά να ρωτά γι’αυτήν.

«Εμείς έχουμε πει από την αρχή ότι ο Χρήστος είναι στη διάθεση των Αρχών», κατέληξε απευθύνοντας έκκληση να συμπεριληφθεί ο αδελφός της Μαρκέλλας στις έρευνες για την υπόθεση της αρπαγής της.

Βίντεο-ντοκουμέντο

Ένα βίντεο ντοκουμέντο έφερε στο φως της δημοσιότητας το OPEN TV που καταγράφει τη στιγμή που η φερόμενη απαγωγέας της 10χρονης Μαρκέλλας φτάνει στο βενζινάδικο.

Η 10χρονη απεικονίζεται στο βίντεο κουρασμένη, να κρατά της σχολική της τσάντα και να περιπλανιέται στο δρόμο κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου. Στο βίντεο καταγράφεται μάλιστα και στιγμιότυπο με την μικρή να τρέχει από πίσω της.

Δείτε παρακάτω το βίντεο ντοκουμέντο:

Σημειώνεται ότι η μυστηριώδης γυναίκα δίνει κατάθεση τις τελευταίες ώρες στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Η μυστηριώδης κοκκινομάλλα που φέρεται να άρπαξε τη 10χρονη Μαρκέλλα από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας από το μεσημέρι της Τετάρτης (17/6). Οι Αρχές την εντόπισαν σε περιοχή στην παραλία της Κατερίνης και την οδήγησαν στην Ασφάλεια.

Οι Αρχές από την πρώτη στιγμή είχαν καταφέρει να εντοπίσουν και να ακολουθήσουν τα ίχνη της και αφού κατάφεραν να την ταυτοποιήσουν την αναζήτησαν αρχικά στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε γειτονικό νομό σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν. Τελικά η ύποπτη εντοπίστηκε στην Παραλία Κατερίνης.

Ο κύκλος των υπόπτων παραμένει ανοιχτός, με τις αρχές να προσπαθούν να εντοπίσουν και άλλα πρόσωπα που πιθανώς εμπλέκονται στην υπόθεση αρπαγής της 10χρονης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοκκινομάλλα που φέρεται να άρπαξε την 10χρονη Μαρκέλλα από την περιοχή της Τούμπας προσπάθησε να κρύψει τα χαρακτηριστικά της. Όπως μετέδωσε ο ALPHA η γυναίκα έκοψε τα μαλλιά της αρκετά κοντά σε μία προσπάθεια να εμποδίσει τις αρχές να την εντοπίσουν.

H ιατροδικαστής για το κοκτέιλ ναρκωτικών που έδωσαν στη 10χρονη

Καθημερινά έρχονται στο φως νέα στοιχεία που δίνουν διαφορετική τροπή στην περίεργη αυτή υπόθεση, με αποκορύφωμα το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων που έδειξε ότι στον οργανισμό της μικρής ανιχνεύθηκαν δύο είδη ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον ANT1, το κοκτέιλ των ναρκωτικών ουσιών που χορηγήθηκε στην μικρή Μαρκέλλα ονομάζεται «speedball», που είναι ένας συνδυασμός κατασταλτικών και διεγερτικών ουσιών που όμως δρουν ανεξάρτητα. Τα ηρεμιστικά χάπια που της δόθηκαν προκαλούν αμνησία, ενώ επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Αντίστοιχα η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Για τα ευρήματα των εξετάσων, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (17/06) η Ελένη Ζαγγελίδου, ιατροδικαστής που συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη. «Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε», είπε η Ελένη Ζαγγελίδου.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα», σημείωσε μεταξύ άλλων η ιατροδικαστής.

Σημειώνεται ότι η 10χρονη Μαρκέλλα παραμένει αποκλεισμένη από το περιβάλλον της και υπό την προστασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από Alpha, Ant1, OPENTV

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός στην Ξάνθη: Lockdown και απόλυτη απομόνωση για 7 ημέρες ο Εχίνος